Edam door de ogen van de Kunstenaar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EDAM - Monique en Janneke Knelange (Moeder en Dochter) nemen u graag mee door het schilderachtige Edam waar vele kunstenaars uit allerlei windrichtingen en in sterk wisselende perioden Edam op de mooiste plekjes geschilderd hebben. Monique en Janneke hebben met veel plezier gewerkt aan een wandelroute met als titel ‘Edam door de ogen van de kunstenaar’. Vele prachtige plekjes weergegeven in zowel klassieke als moderne kunst. 

Monique en Janneke Knelange (Moeder en Dochter) nemen u graag mee door het schilderachtige Edam  

Edam werd juist in het verleden door enorm veel kunstenaars bezocht en door hen op eigen wijze op doek en/of papier gezet. Bekende Edammer Kunstenaars uit heden en verleden bezetten ook een belangrijke rol in het geheel.

Kunstwandeling 

Monique heeft 2 jaar geleden van de wandelgroep ‘Huis aan het Water’ waar ze aan deel nam, de vraag gekregen om een Kunstwandeling te organiseren door Edam. Mede geïnspireerd door de diverse schilderijen van Edamse kunstenaars bij haar thuis, ging Monique aan de slag. Met een map met ca 25 afbeeldingen van Edamse kunstwerken, leidde ze de enthousiaste wandelgroep door de oude kom van Edam. Hierdoor gemotiveerd besefte ze dat er ontzettend veel meer kunst gemaakt is in ons mooie Edam. Vooral in de oude kom van Edam is door de eeuwen heen veel geschilderd en was het leuk om dit in kaart te brengen.

Route via app 

Samen met Janneke hebben ze alle werken in een app verwerkt. En nu staat het online op de wandelapp van IZI.TRAVEL een wandeling met 45 stops geven een overzicht van 163 ‘stuk voor stuk’ prachtige kunstwerken, die steeds weer aangevuld worden. De IZI.TRAVEL-app kunt u downloaden op uw Smartphone, waarna u door te zoeken op ‘Kunstroute door schilderachtig Edam’ de route kan vinden.

In kunstzinnige overgave 

Het is een wandeling van anderhalf a twee uur, maar indien je het ‘in kunstzinnige overgave’ telkens ter plekke op je Smart Phone aandachtig gaat bekijken en lezen, dan ben je daar natuurlijk wel langer mee bezig.

Op 3 momenten in de Route wordt het geheel verlevendigd met het Edammer volkslied van Ton Bluekens ‘Edam de Parel van Holland’, Mist over Edam van Hans Bootsman, Het verhaal en lied over de Zeemeermin van Edam van Bert Knispel.

De route is een gesloten cirkel en dat maakt het makkelijk om het op te splitsen in 2 of meerdere wandelingen.

Indien u voor het gemak kiest is de gehele route vanuit uw stoel te bekijken, u mist dan natuurlijk wel de ‘beleving’ van de kunstenaar.

Op deze route kom je in ieder geval ogen tekort!