Jan Geerling op de bühne als Johnny Lewis Elvis Live imitator.
Jan Geerling op de bühne als Johnny Lewis Elvis Live imitator. (Foto: Fred Barsingerhorn)

Noord-Hollander Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll

Algemeen

REGIO – “The King blijft leven onder de mensen, ook al is overleed hij vandaag precies 45 jaar geleden”, zegt Zaandammer Jan Geerling over dé Amerikaanse zanger en acteur Elvis Presley. De Zaankanter raakte op tienjarige leeftijd in de ban van The King of Rock and Roll en treedt inmiddels zelf al 45 jaar op als Elvis impersonator.

Muzikale erfenis Elvis Presley na 45 jaar nog springlevend

Hound Dog,  Suspicious Minds, Can’t Help Falling in Love en It’s Now or Never; wie kent deze nummers niet? Ze zijn nog steeds onverwoestbaar goed en vormen de muzikale erfenis die Elvis Aaron Presley (geboren op 8 januari 1935 en overleden op 16 augustus 1977) achterliet. De Amerikaanse zanger en acteur hoort in de top tien van muzikale grootheden uit de twintigste eeuw. Zijn energie op de bühne, zijn seksueel provocerende dansmoves en diversiteit in nummers zorgden voor een legendarisch succes.


Optreden in het schitterende Las Vegas pak zoals Elvis dat droeg in de TV show Alowa from Hawaii in 1973.  

Top Pop (yeah!)

“In het tv-programma Top Pop (yeah!) zag ik de clip van het opnieuw uitgebrachte nummer Jail House Rock en raakte in de ban van de stem van Elvis en zijn dansmoves. Ik ging hem zelfs nadoen in mijn gestreepte pyjama”, vertelt Jan. Hij is inmiddels ook verwoed verzamelaar van talloze Elvis boeken en heeft zelfs zijn originele handtekening op de kop getikt.

“Al geven ze me er 25.000 euro voor, ik verkoop hem niet”, zegt hij resoluut. Bij de jacht op een originele handtekening die natuurlijk de kroon vormt van zijn collectie, werd de Zaandammer eerst opgelicht.

Vervalsing

“Ik wilde altijd iets persoonlijks van de King. De handtekening had ik via Ebay op het internet gekocht. Bij de aflevering zag ik gelijk dat het een vervalsing was. Toen ben ik me er echt goed in gaan verdiepen om valse handtekeningen van originele te kunnen onderscheiden. Via een gepensioneerde politieagent uit Beverwijk kwam ik jaren later in het bezit van een gesigneerde foto met de echte handtekening van Elvis. De foto komt uit de tijd toen Elvis in Duitsland was gelegerd.”


Jan Geerling komt in zijn rol als imitator akelig dicht in de buurt van hoe The King optrad.

Graceland

De Zaanse Elvis heeft inmiddels meer bijzondere Elvis aandenken. Zoals originele 78-toeren platen. Hij had ontmoetingen met Sam Phillips, de ontdekker van Elvis, al zijn bandleden en zijn kleermaker. “Ook ben ik twee keer naar Graceland geweest en heb een boek geschreven In de ban van de King.”

Met zijn Johnny Lewis Elvis Live imitator show geeft Jan Geerling een spetterende Elvis imitatie show waarbij hij live bekende Elvis nummers zingt. Ook was hij onder meer op tv te zien in programma’s als Man bijt Hond ,TMF AWARDS en live vanuit het concertgebouw.


Swingen en zingen!

Las Vegas pak

“Een hoogtepunt tijdens het nieuwjaarsconcert 2007 bij de VARA tv”, zegt de Zaanse King trots. Met zijn optreden komt hij ernstig dicht in de buurt van zijn grote idool. Als was het alleen al door het schitterende Las Vegas pak zoals Elvis dat droeg in de TV show Alowa from Hawaii in 1973. Het pak is voorzien van honderden gekleurde stenen hetgeen op zich al een bezienswaardigheid is.


Handtekeningen uitdelen na afloop hoort er bij. 

“Elvis zong nummers die bij elke stemming passen en die je kunt blijven horen. Van blues tot gospel en natuurlijk rock ’n roll. Ook maakte de zwarte muziek populair voor het brede publiek. Hij had een uniek, prettig en ‘eigen’ stemgeluid wat nooit gaat vervelen. Hoe tijdloos zijn muziek is, blijkt nu weer uit de film die over zijn leven is gemaakt. Ik was eerst sceptisch over de film, want ook in mijn rol als imitator moet het perfect zijn, maar het is echt aan aanrader om te gaan zien.”

Meer weten over de Zaanse Elvis? Kijk dan op www.elvis-show.nl

Elvis is niet dood, hij leeft!
Hound Dog!
Helemaal in z'n rol.
Handtekeningen uitdelen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Het Weekend van de Wetenschap’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 27 sep, 11:45
Afbeelding
Laat je spullen repareren bij Repair Café Enkhuizen Algemeen 27 sep, 08:30
Afbeelding
Brilshop Opmeer viert feest Partnerbijdrage 26 sep, 15:22
Afbeelding
Dierendag bij Hertenkamp Enkhuizen Algemeen 26 sep, 13:47
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 26 sep, 09:24
Afbeelding
Nieuw seizoen Karakteristiek Klassiek Algemeen 26 sep, 08:23
Afbeelding
Jet Bianco slaat verrassend toe Algemeen 26 sep, 08:20
Afbeelding
Gratis bandencontrole bij Broekhuis Partnerbijdrage 22 sep, 08:00
Afbeelding
Project ‘we gaan weer naar de maan’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 21 sep, 15:46
Afbeelding
Bewonersavond bijeenkomst voor sportlandschap Stede Broec Algemeen 21 sep, 07:45
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Heropening Bibliotheek Hoogkarspel Algemeen 20 sep, 14:15
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief