Nieuw Mobiliteits- en nieuw Verkeersveiligheidsbeleid

Algemeen
De Gedempte Oude Gracht.
De Gedempte Oude Gracht. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Het college van B&W heeft nieuw mobiliteitsbeleid en nieuw verkeersveiligheidsbeleid opgesteld.

Hierin omschrijft het college hoe Haarlem de komende jaren omgaat met de uitdaging om een steeds gezondere en groenere stad te worden, die wel goed en veilig bereikbaar is, zowel voor wonen, werken als winkelen.

Het jaar 2030

In het nieuwe mobiliteitsbeleid wordt gekeken naar het jaar 2030, met een doorkijk naar 2040. Hoe verplaatsen we ons in Haarlem in 2030 en hoe ziet Haarlem er dan uit? Voor het antwoord op deze vragen wordt uitgegaan van eenvoudige principes: binnen de stad reizen we steeds meer zoveel mogelijk te voet of met de fiets, de reizen van en naar de stad doen we zoveel mogelijk met een steeds schoner OV en we gebruiken de (elektrische) auto alleen als het niet anders kan. Onze distributie organiseren we steeds schoner, en door voorzieningen dichtbij huis beperken we de noodzaak tot lange(re) reisafstanden.

7 stappen

Dit mobiliteitsbeleid geeft aan hoe Haarlem in 7 stappen leefbaar en bereikbaar kan blijven. Je vindt de ze op Haarlem.nl. Het mobiliteitsbeleid en het verkeersveiligheidsbeleid zijn vanaf 12 maart 6 weken lang beschikbaar voor inspraak voor alle Haarlemmers.