Koekenbier en de Vries exposeren in Bibliotheek Heiloo

Algemeen
Ruim plaats voor sprekende, kleuren in bloemen en landschappen in het werk van Mary Koekenbier.
Ruim plaats voor sprekende, kleuren in bloemen en landschappen in het werk van Mary Koekenbier. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Mary Koekenbier en Marieke de Vries exposeren in Bibliotheek Heiloo. Van de Alkmaarse kunstenares Mary Koekenbier zijn vooral haar beroemde koeien te zien. Marieke de Vries exposeert werk van glas-in-lood. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot 22 oktober in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Mary heeft de werken ter plekke geschilderd in de stallen. Het gevolg is dat bij het aanschouwen daarvan, als vanzelf, de geuren en warmte bij de toeschouwer ‘binnenkomen’. In deze expositie is ook ruim plaats voor meer sprekende, kleuren in bloemen en landschappen. Ze zijn een uitstraling van de positieve gevoelens van Mary. De benaming ‘flamboyant’ past dan ook heel goed bij deze in het oog springende werken.

Mary Koekenbier is, tijdens deze expositie, elke vrijdag van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek aanwezig. Of op afspraak via tel. 06 51088524. Meer informatie: www.marykoekenbier.nl

Marieke de Vries exposeert glas-in-lood

Marieke de Vries heeft, zolang ze zich kan herinneren een fascinatie voor glas-in-lood. “En toen ik in onze huidige jaren-30 woning kwam wonen heb ik mijn eerste cursus gevolgd. Al het glas-in-lood was uit onze woning verdwenen en deels heb ik dat zelf weer in ere kunnen herstellen.”

De tekst loopt door onder de foto>>

Glas-in-loodraam van Marieke de Vries. (Foto: aangeleverd)

Er volgden meer cursussen bij verschillende docenten en na vele jaren hobbyen kwam het starten van haar eigen bedrijf op mijn pad. Marieke: “Het is prachtig om echt ambachtswerk te mogen doen. Er zijn zoveel verschillende kleuren en structuren glas dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Het licht dat door de ramen valt zorgt altijd weer voor een mooi kleurenspel. Zo wordt ieder raam of ieder kunstwerk uniek.”

Een ontwerp maakt Marieke altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. “Ik vind het heel leuk, maar ook heel belangrijk om samen te werken naar een optimaal resultaat. De kleurkeuze van het glas is natuurlijk heel bepalend voor het eindresultaat dus daar neem ik altijd veel tijd voor.”

In het atelier van Marieke is heel veel glas op voorraad waar je als hobbyist heerlijk kunt struinen op zoek naar juist die ene kleur. “Klanten noemen het bij mij vaak een snoepwinkel. Iedereen is tijdens openingstijden welkom om, altijd geheel vrijblijvend, binnen te lopen om een kijkje te nemen.”

Meer informatie: www.glasboetje.nl