Nederlandse kerken kleuren 23 november rood op #RedWednesday

Algemeen
Het Julianaklooster kleurt rood tijdens Red Wednesday.
Het Julianaklooster kleurt rood tijdens Red Wednesday. (Foto: Ed Bausch)

HEILOO - Vanavond vragen zeker 130 kerken door heel Nederland aandacht voor de vrijheid om te geloven en voor christenvervolging wereldwijd. Kerk in Nood houdt het geloof levend. Een rapport bewijst dat de aandacht voor christenvervolging #RedWednesday meer dan ooit nodig is. In Heiloo nemen het Julianaklooster van O.L.V. ter Nood en de Genadekapel deel aan de actie.

De vervolging van Christenen is toegenomen

De vervolging van Christenen is toegenomen. Dat is een van de belangrijkste bevinding van Vervolgd en Vergeten? Het rapport van Kerk in Nood (ACN) over Christenen die onderdrukt worden vanwege hun geloof 2020–2022 komt een week voor #RedWednesday uit. Tijdens dit initiatief van dezelfde katholieke hulporganisatie kleuren op 23 november zo’n 140 kerken in Nederland rood om aandacht te vragen voor christenvervolging en godsdienstvrijheid.

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken


Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen - vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.


Kerken in Nood vragen aandacht voor christenvervolging in de hele wereld. (Foto: Pexels)