Narcissenfestijn in Slotkapel

Cultuur
De Slotkapel in Egmond aan den Hoef.
De Slotkapel in Egmond aan den Hoef. (Foto: Ed Bausch)

EGMOND AAN DEN HOEF - Natuurliefhebbers kunnen deze vrijdag en zaterdag genieten van een prachtig narcissenfestijn in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, met meer dan 150 verschillende soorten narcissen, historische exposities en de mogelijkheid om een naam voor een nieuwe narcis in te dienen en kans te maken op kaartjes voor de Keukenhof.

De Slotkapel wordt deze donderdag omgetoverd tot een waar narcissenfestijn ter ere van de World Daffodil Tour. Meer dan 150 verschillende soorten narcissen kleuren de kapel, variërend van miniatuur-narcisjes tot grote trompetnarcissen en van excentrieke spleetkronige tot oogverblindend witte dichtersnarcissen.

Bezoekers kunnen vrijdag 19 en zaterdag 20 april van 11.00 tot 17.00 uur genieten van deze bloemenpracht, terwijl vrijwilligers van de Stichting Restauratie Slotkapel en Stichting Historisch Egmond de rijke geschiedenis van de kapel en het Slotkwartier delen. Daarnaast wordt een nieuwe narcis gedoopt, waarbij bezoekers originele namen kunnen indienen om kans te maken op twee kaarten voor de Keukenhof. 

De toegang is gratis, met een welkome bijdrage voor het restauratiefonds van de Slotkapel. Adres: Slotweg 19 in Egmond aan den Hoef.