Kampioenschap Biljartclub Europoort

Sport
Van links naar rechts met de bloemen: Peter Grootendorst, Louis Vroonland, Hans den Otter en Hans Steenbergen. Mid-achter voorzitter Toon Willemsen.
Van links naar rechts met de bloemen: Peter Grootendorst, Louis Vroonland, Hans den Otter en Hans Steenbergen. Mid-achter voorzitter Toon Willemsen. (Foto: BV Europoort)

Vrijdagmiddag 26 april was het weer zover. De leden van biljartclub Europoort die in het afgelopen seizoen in de interne competities de meeste wedstrijdpunten hadden behaald, waren in de biljartruimte van de Hoekstee bijeen om onderlinge uit te maken wie dit jaar met de grootste beker naar huis zou gaan.

Aangemoedigd door andere leden van de vereniging en overige belangstellenden, ging de titelstrijd tussen Hans Steenbergen, Peter Grootendorst, Louis Vroonland en Hans den Otter.

De toeschouwers werden getrakteerd spannende partijen, waarin prachtige caramboles werden afgewisseld met dramatische missers.

De eerste ronde eindigde in een gelijke stand tussen Hans den Otter en Louis Vroonland. De tweede ronde werd overtuigend gewonnen door Hans den Otter, terwijl Hans Steenbergen nipt de derde ronde voor zich opeiste.

De overall winnaar van de middag en dus clubkampioen van het seizoen 2023/2024 werd Hans den Otter, gevolgd door Hans Steenbergen als tweede, Louis Vroonland als derde en Peter Grootendorst als vierde.

De competities van het seizoen 2024/2025 beginnen weer in september. Tot die tijd organiseren de leden onderlinge wedstrijden of komen ze bij elkaar om te oefenen, naar het spel van andere leden te kijken of gewoon voor praatje.

De vereniging is er immers niet alleen voor het spelletje, maar ook - en voor sommigen vooral - voor het sociale aspect.

Als je twijfelt of biljarten iets voor jou is, loop dan eens bij ons binnen om de sfeer te proeven en te zien hoe leuk het spelletje is. Met vragen kun je ook terecht op ons email adres: b.c.europoort@gmail.com.