Start Beweegplusactiviteit bij VT de Hoek

Sport
Alle betrokkenen van de beweegactiviteit met op de achtergrond de deelnemers die bezig zijn met een warming up.
Alle betrokkenen van de beweegactiviteit met op de achtergrond de deelnemers die bezig zijn met een warming up. (Foto: Tom van Ooijen)

In de 2e helft van 2023 kwam een vraag binnen bij Servicepunt Beweegcoach van Rotterdam Sportsupport van Paraplus in Hoek van Holland, zij zochten naar passend laagdrempelig beweegaanbod voor hun cliënten. 

Door de Verenigingsondersteuning van Rotterdamsportsupport is de vraag opgepakt en is in samenwerking met tennisvereniging VT De Hoek Beweegplus ontstaan. Dat er behoefte was aan dit beweegaanbod blijkt wel uit het feit dat de eerste les op vrijdag 5 april is gestart met maar liefst 21 deelnemers en de lijst inmiddels 34 namen kent! 

Op vrijdagmiddag 19 april werd, in aanwezigheid van het bestuur van de vereniging, betrokkenen uit de regio, de Sportspullenbank en natuurlijk alle deelnemers van die dag, de 3e les feestelijk geopend. 

Deelnemers reageren positief: ‘Zo samen sporten is heel leuk en ongedwongen. Ook onderling is het gezellig, je hebt aanspraak en je bent in beweging.’  Het programma heeft een duidelijke opzet: eerst een beetje conditie en dan spel. Ook dat waarderen deelnemers: ‘Het is allemaal goed georganiseerd, inclusief een goede warming-up voor de spieren door een fysiotherapeut. En zo buiten bezig zijn is ook heerlijk.’ 

“Bij Tennisvereniging De Hoek willen we dat iedereen, jong, oud, fit of wat minder fit, op een fijne manier kan sporten. Daarom zijn we gestart met Beweegplus. Met deze leuke training willen we bewegen voor iedereen leuk maken. Op iedere vrijdagmiddag wordt aan de Harwichweg 201, van 13.30 tot 14.30 uur, gewerkt aan conditie, in een gezellige groepssetting. De lessen beginnen met een warming-up en daarna doen we oefeningen gericht op kracht, balans en conditie onder leiding van een fysiotherapeut van Paraplus. Aan het einde van de les doen we een spelvorm, onder leiding van onze tennisleraar Menno. Soms is dat tennis, maar ook andere spelvormen komen aan bod en na afloop is het gezellig met zijn allen koffiedrinken.”, aldus VT de Hoek voorzitter Jeroen Kortsmit. “Voordeel is dat we als vereniging nooit veel ouderen zagen, dat zien we nu wel en daar zijn we natuurlijk zeer blij mee.”

Iedereen mag meedoen en deze les is ook zeker geschikt voor zowel deelnemers vanuit Valpreventie als wel voor de GLI (Gecombineerde leefstijlinterventie). 

Meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via https://beweegcoach.nl/activiteitenoverzicht/tennisvereniging-de-hoek-beweegplus/ Rotterdam Sportsupport Rotterdam Sportsupport zet zich al jaren in om Rotterdammers ‘met afstand tot bewegen’ in beweging te brengen via sportverenigingen in Rotterdam, zoals Tennisvereniging De Hoek. Bij deze beweeglessen focussen de sportverenigingen op gastvrijheid, motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen en zorgen voor een gezellig moment na het sporten. De ervaring leert dat deze elementen een belangrijke basis vormen voor duurzaam bewegen. Heeft u VGZ Rotterdampakket? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het kennismakingspakket Beweegplus. Zie meer informatie hierover op: https://www.rotterdamsp

De beweeglessen beginnen met een warming up door een fysiotherapeut.