Kampioenschap gloort voor HVC’10

Vreugde bij de hoofdrolspelers van de goal: Kay van den Bos en Mitchel Bouwhuis
Vreugde bij de hoofdrolspelers van de goal: Kay van den Bos en Mitchel Bouwhuis (Foto: Ron van Oosten)

De aanstaande kampioen HVC’10 pakte ook zijn dertiende achtereenvolgende overwinning, deze keer op Victoria ‘ 04, dat zelf ook een goede reeks ongeslagen wedstrijden dit kalenderjaar had neergezet.

Bovendien was de Vlaardingse club één van de clubs die HVC’10 dit jaar in Vlaardingen versloeg. Thuis is de kustploeg nog steeds ongeslagen. Zaterdag 4 mei gaat HVC’10 op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst: Rhoon. Wordt daar gewonnen dan is het kampioenschap een feit.

Door Cees van der Pol en Dirk Vermeulen

Jorno Reurink werd vlak voor aanvang nog ‘in het zonnetje gezet’ voor zijn 100e wedstrijd voor de Hoekse fusieclub.

De eerste twintig minuten van het duel waren zeker voor Victoria ’04. Het snelle Vlaardingse tweetal Lars Kortleven en Nailey Girigorie maakte het de Hoekse defensie lastig, maar kon aan de andere kant ook geen echte 100 %- kansen creëren. Trainer John De Ronde zag het twintig minuten aan en zette daarna de opstelling om. HVC’10 kwam daarna beter in de wedstrijd, maar kon vooralsnog doelman Jochem van der Hoff niet verontrusten. Met de strakke wind in de rug had de Hoekse ploeg eigenlijk meer druk moeten zetten. Victoria ’04 deed dat na rust beter.

Het offensief van de Vlaardingers leverde nog voor rust een flink aantal corners op die bovendien aardig werden genomen. Maar met Kenny Lipman in de ploeg boezemen corners geen ontzag meer in. De thuisclub kreeg daarentegen een paar minuten voor rust een vrije trap op de rand zestien, maar deze keer kon Thomas van der Bogt het net niet vinden. Nul-nul was de stand bij rust en dat was voor HVC’10 beter dan voor Victoria ’04 dat moest winnen om de achterstand op de koploper te verkleinen.

De aanwakkerende wind was na rust aan de ene kant een voordeel voor de Vlaardingers, zeker met de gemakkelijk weggegeven hoekschoppen. Aan de andere kant zijn passes van achteruit soms moeilijk te doseren voor de spitsen. Uit één van die voorzetten kon topscorer Nailey Girigorie wel koppen, maar de bal vloog over het doel van Kenny Lipman. Mitchell Bouwhuis mocht de vuisten van Van der Hoff in de 66e minuut twee keer achtereen testen en de goalie slaagde met verve.

In de 68e minuut wisselde De Ronde Rico Sterrenburg in voor de even snelle Dave Kram, waardoor HVC’10 op rechts wat gevaarlijker werd. Ook bij de bezoekers werd gewisseld. In de 71e minuut moest Remco van der Laan het veld ruimen voor Owen Passon. In dezelfde minuut liep middenvelder Colin Plaisier de enige gele kaart van de wedstrijd op, De prima leidende scheidsrechter Ramie Sulaiman had alles onder controle, begreep het voetbal en de belangen die erbij komen kijken en hield na sommige stevige overtredingen ( maar zeker geen onsportieve) de kaarten op zak. De 22-jarige Sulaiman zit in het talententraject en maakte dat deze middag zeker waar.

‘Doelpunt negentig procent op naam van Kay’

Naar mate de tweede helft vorderde, kreeg de thuisclub steeds meer vat op de wedstrijd. Een geweldige actie van Kay van den Bos zou uiteindelijk de beslissing inluiden. Vanuit een afgeslagen Vlaardingse aanval spurtte de centrale verdediger, daarbij drie of vier tegenstanders omspelend, richting het vijandelijke doel. Jorno Reurink mocht vervolgens aanleggen, doch zijn harde schot werd door Jochem van der Hoff knap gekeerd. Mitchell Bouwhuis schoot uit de rebound alsnog raak: 1 – 0. Mitchell Bouwhuis na afloop over zijn veertiende treffer van dit seizoen. “Het was fijn om weer te kunnen scoren, maar dit doelpunt komt toch echt voor negentig procent op naam van Kay”.

Rivaal

Rhoon nog de enige rivaal Iedere week vallen er tegenstanders weg in deze competitie voor het kampioenschap in 3 D.  Alleen Rhoon kan nu nog roet in het eten gooien, en dat is net de volgende tegenstander in een uitwedstrijd op 4 mei a.s. Als de Hoekse ploeg ook daar wint, is het op 5 mei een echte bevrijdingsdag. Maar daarna zijn er eventueel nog drie mogelijkheden om de titel binnen een jaar na de degradatie  binnen te halen. O, ja doelman Lipman haalde zijn achtste clean sheet binnen. Na afloop nuchter: “Maar eigenlijk heb ik vandaag geen echte redding hoeven te verrichten.”

Zaterdag 4 mei gaat HVC dus op bezoek bij Voetbalvereniging Rhoon, aan de Omloopseweg 6-F. Let op: de aanvang van dit duel, waarbij de mannen van John de Ronde en Jeroen Verkade dus de titel kunnen binnenslepen, is 15.00 uur.