Vijf turnsters HSV1946 naar districtsfinales

Sport
De jongste turnsters turnden in de ochtend naar het goud.
De jongste turnsters turnden in de ochtend naar het goud. (Foto: PR)

De middenbouw turnsters van de A-selectie van HSV1946 turnden op 20 april hun tweede districtswedstrijd. 

Vijf turnsters wisten zich te kwalificeren voor de individuele finale van Zuid-Holland. Ook pakten beide teams opnieuw het goud in de teamranking.

In de ochtend mochten de jongste turnsters uit de middenbouw aan de start verschijnen. In een veld met 24 turnsters had Guusje Vrolijk een prima wedstrijd, met op brug voor het eerst een knappe zolendraai. Zij eindigde op plek zeven. Lorelay Langendoen had op vloer wat pech, maar turnde de andere drie toestellen zeer stabiel en eindigde als zesde. Robin Fontein liet een hele sterke meerkamp zien met een prachtige balkoefening en werd vijfde. Sam de Koning turnde na wat pech tijdens de eerste districtswedstrijd nu een fantastische wedstrijd en eindigde als derde. Lotte Groeneveld liet opnieuw zien dat zij erg beheerst kan turnen met o.a. een prachtige vloeroefening en werd knap tweede.


Ook in de avondsessie werd keurig goud gepakt. Foto: HSV1946.

Jacey Bijl, Caro Bos en Marley Hamar de la Brethoniere turnden in de avondwedstrijd. Bijl ging goed om met wat kleine aanpassingen en turnde twee zeer nette sprongen, maar had helaas wat pech op balk en eindigde op een achtste plaats. Hamar de la Brethoniere had haar zinnen gezet op een balksticker en dat lukte. Zij haalde op balk zelfs de eerste plaats en werd in het eindklassement knap vierde. Bos wist dat er meer in zat dan op de eerste wedstrijd en wist haar zenuwen mooi onder controle te houden. Op ieder toestel in de top drie en in het eindklassement ruimschoots op de eerste plaats maakte het feestje compleet voor haar.

Alle meiden pakten samen met teamgenootjes van Devona Wateringen en Udi Westland opnieuw het goud in het teamklassement. Jacey Bijl, Caro Bos, Lotte Groeneveld, Sam de Koning en Guusje Vrolijk mogen zich klaarmaken voor de individuele finale van Zuid-Holland op 25 of 26 mei.

Ook in de avondsessie werd keurig goud gepakt.