Het Diamanten Bruidspaar Etzi-Klooster: 60 jaar Liefde, Luisteren en Leven

Nieuws
Het Diamanten bruidspaar Etzi-Klooster:
Het Diamanten bruidspaar Etzi-Klooster: (Foto: aangeleverd)

‘T VELD - Op een stralende dag in Zandvoort begon het liefdesverhaal van meneer en mevrouw Etzi-Klooster. Mevrouw Etzi, geboren in Haarlem, en meneer Etzi, van Italiaanse afkomst en oorspronkelijk uit Sardinië, ontmoetten elkaar op het prachtige strand. Destijds werkte mevrouw Etzi in een ijssalon, terwijl meneer Etzi zijn carrière begon in de mijnen van Limburg voordat hij overstapte naar de Hoogovens in IJmuiden.

Na vele afspraakjes en ontmoetingen sprong de vonk over en kregen ze verkering. Het echtpaar Etzi-Klooster benadrukt dat het geheim van een langdurig huwelijk eenvoudig is: luisteren naar elkaar, respect tonen, blijven praten en elkaar begrijpen. Ze hebben geleerd dat communicatie de sleutel is tot het overwinnen van kleine problemen en strubbelingen die in ieder gezin voorkomen. Als het niet meteen lukt, blijven ze gewoon praten en zoeken ze naar oplossingen.

Met trots kijken ze terug op hun gezin, dat bestaat uit drie kinderen - twee meisjes en een jongen. Het gezin heeft altijd een speciale band gehad met Sardinië, de regio waar meneer Etzi vandaan komt. Ze hebben regelmatig vakanties doorgebracht op dit prachtige eiland, waar ze volop genoten van de schoonheid en cultuur.

Het leven heeft hen ook uitdagingen gebracht. De ziekte van mevrouw Etzi heeft de afgelopen 23 jaar de relatie alleen maar versterkt. Momenteel ondergaat ze een chemokuur, wat een grote impact heeft op hun leven. Toekomstplannen zijn er niet vanwege de ziekte, maar desondanks blijven ze positief denken en proberen ze van het leven te blijven genieten. Zodra mevrouw Etzi aan het einde van haar kuur zit, zal het diamanten paar de bijzondere mijlpaal alsnog vieren met hun geliefde familie.

Ondanks de uitdagingen blijven ze actief en genieten ze nog steeds van tuinieren, fietsen, wandelen en koken.