De 10 vragen aan... Michiel Drijver

Nieuws
Michiel Drijver.
Michiel Drijver. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord. Zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.  

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Michiel Drijver, getrouwd met Tina en vader van drie kinderen: Juliët, Nore en Fosse. Ik werk als directeur op Integraal Kindcentrum De Kroon in Anna Paulowna en ben daarnaast actief als dirigent van Muziekvereniging Wieringerwaard.

Waar ben je geboren?

Ik ben op 2 juni 1983 geboren in Den Burg op het mooie Texel.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik woon inmiddels 15 jaar in de gemeente en heb hier Tina ontmoet. Hollands Kroon is de gemeente waar ik energie in wil stoppen (al mis Texel nog wel). Als dirigent van Muziekvereniging Wieringerwaard probeer ik muzikale verhalen te vertellen, dat is veel meer dan enkel noten spelen. Een orkest is als een team: samen kun je meer dan alleen en iedere muzikant heeft zijn talent. Als iedereen muzikaal wordt uitgedaagd en er volledige focus is, komt muziek tot leven en dat is flow! Vanuit mijn functie als directeur probeer ik elke dag weer voor álle kinderen een mooie ontwikkel- en ontmoetingsplek te creëren in ons Integraal Kindcentrum. Dat doe ik samen met alle partijen rondom de kinderen: ouders, team, gemeente, zorg, welzijn, verenigingen en bedrijven. Samen kun je zoveel meer: it takes a village to raise a child!

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Ik vind juist de diversiteit van alle kernen zo mooi: het oude eiland Wieringen, het vissersdorp Den Oever, de molen en het polderhuis van Wieringerwaard, het wijdse zicht op het Amstelmeer en de ondernemerszin van Anna Paulowna.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

De activiteiten die wij op het IKC in Anna Paulowna organiseren voor en met ouders en de buurt zoals het samen buiten kerstliedjes zingen, de zomerfeesten en de lichtjesavond. De verbondenheid die dan ontstaat pakt en dat blijft je bij!

Wat is je advies aan de burgemeester?

Werk zoveel als mogelijk integraal en verbind, maatschappelijk en sociaal. Zet cultuur op de agenda: kunst, cultuur en verenigingen zijn de verbinding in de kernen, dat mag meer gewaardeerd worden. Ontwikkel rijke schooldagen voor alle kinderen, met het dorp. Ga verder met de brede dorpsvisies, opzetten van de dorpsraden en faciliteer ambtenaren om ze ook bestuurlijk te ondersteunen. Blijf werken vanuit maatwerk: iedere kern is anders.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Werk vanuit passie en blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, bij je drijfveren. Dat probeer ik altijd te doen, samen, in verbondenheid en aan de dingen die mij blij maken: kinderen zien groeien en samen muziek maken!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Ik ben gek op kamperen in de Oost-Europese landen, met als favoriete land Bosnië-Herzegovina. Daarnaast dat ik ondernemend ben, altijd op zoek ga naar nieuwe initiatieven en oplossingen en open sta voor samenwerking met alle partijen in het dorp in het belang van kinderen. 

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Ik vind café Waddenzee een prachtige plek, bij het Amstelmeer en met een grote speeltuin, ideaal voor de kinderen. Dan kom je echt lekker tot rust!

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Ronald Hein, bestuurder van Link Jongerenwerk. Ronald weet zich als geen ander te verplaatsen in jongeren. De toevoeging van Link bij ons op het IKC is van zo’n grote meerwaarde geweest voor alle kinderen. Buurt en school worden nu echt verbonden. Zonder de samenwerking met Ronald was dit nooit gelukt.