Vitrines vol antroposofische poppen in Wieringerwerf

Nieuws
De tafereeltjes van Anneke Roza.
De tafereeltjes van Anneke Roza. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor Anneke Roza. Ze heeft de expositieruimte weer op orde gebracht voor de vele bezoekers. De winter is weer voorbij, tijd om de spullen voor de zomer tevoorschijn te halen.

De vitrines staan weer goed gevuld met haar zelfgemaakte poppen. Antroposofische poppen. Ze gebruikt alleen natuurlijke materialen: hout, katoen, wol en linnen en vult het met echte schapenwol. Zelfs de cactussen en pepernootjes worden daar haar zelf van stof gemaakt. Al vele jaren vertelt zij over deze poppen en waarom ze hieraan begonnen is. De taferelen die ze maakt, tot in het kleinste detail, haalt ze uit boekjes of stelt ze zelf samen. Er wordt veel aandacht besteed aan de details. “Het moet wel een gezellig geheel zijn, het moet kloppen”, aldus Anneke. Het is bewonderenswaardig hoe ze dit allemaal heeft gemaakt. Wat ooit begon met een knuffelpopje voor haar kleinkind is uitgegroeid tot een prachtige collectie van diverse onderwerpen. Ze heeft er vele uren in gestoken om tot dit resultaat te komen. En alles met de hand vervaardigt. De schuur van de boerderij is er helemaal voor ingericht. Deze poppen zijn niet alleen voor kinderen leuk om te zien maar ook voor volwassenen is het de moeite waard. Tafels en stoelen staan klaar om een kopje koffie of thee te drinken terwijl Anneke haar verhaal doet. Je zult geboeid luisteren naar haar verhaal, over haar passie. Op de bovenverdieping van de schuur zijn oude kinderwagentjes te zien en ook hier zitten vele verhalen aan vast. Er is ook de mogelijkheid om enkele speelgoedjes- boekjes te kopen en de opbrengst gaat naar KIKA. Het is echt de moeite waard om er eens langs te gaan op de fiets of met de auto, alleen of met een groepje. Je bent van harte welkom.

Iedere eerste zaterdag van de maand mei tot en met oktober is zij geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Wil je een andere dag langs komen, dan kan dit op afspraak. Tevens is er de mogelijkheid om een wandeling te maken in de prachtig aangelegde tuin. Voor meer informatie kunt je bellen met 0227 601215.

De eerste opening is op zaterdagmiddag 4 mei Oom Keesweg 22 Wieringerwerf.