Hoorn dementievriendelijke gemeente

Gemeentenieuws
Overhandiging certificaat door Tineke Kunst (r), voorzitter Alzheimer West-Friesland, aan wethouder Van der Ven.
Overhandiging certificaat door Tineke Kunst (r), voorzitter Alzheimer West-Friesland, aan wethouder Van der Ven. Foto: aangeleverd

HOORN - Namens Alzheimer Nederland heeft Tineke Kunst aan wethouder Van der Ven het certificaat Dementievriendelijke gemeente uitgereikt. Dat geeft aan dat de gemeente Hoorn zich samen met de partners en inwoners actief inzet om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Een prachtige bevestiging waar de gemeente Hoorn natuurlijk enorm trots op is, zeker omdat er in Nederland maar dertien andere gemeenten deze titel mogen voeren.

“We werken samen met alle partners aan een samenleving waarin iedereen mee moet kunnen doen”, vertelt Marjon van der Ven. “1 op de 5 mensen in Nederland heeft dementie en het is daarmee één van de grootste volksziekten. We zien dat deze ziekte steeds meer mensen raakt. Daarom is het van belang dat we hier goed op inzetten. We hebben daarom een mooi activiteitenaanbod dat gericht is op de diverse wensen van deze groep mensen en hun mantelzorgers. Ik heb zelf laatst meegekookt bij de Onvergetelijk Kookclub. Een prachtige activiteit waar de mensen veel informatie en ervaringen uitwisselen. Zowel de mantelzorgers als de mensen met dementie. Door initiatieven als deze te ondersteunen kunnen we als gemeente deze ziekte wat dragelijker proberen te maken.”

Weet wat je kunt doen

Natuurlijk is dit niet het enige wat er in Hoorn en omstreken gebeurt. Op www.hoorn.nl/dementie staan een groot aantal activiteiten en vormen van ondersteuning opgesomd. Ook voor mensen die er van een afstandje mee te maken hebben, zoals op het werk, in de supermarkt of bij de (sport) vereniging. Het aantal mensen in Nederland met dementie groeit, dus daarom is het belangrijk dat je weet wat je kunt doen en waar je informatie kunt halen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant