Jaarlijkse plantenmarkt bij Rundveemuseum

Nieuws
Diverse liefhebbers verkopen hun plantjes en stekkies voor een prikkie.
Diverse liefhebbers verkopen hun plantjes en stekkies voor een prikkie. (Foto: aangeleverd)

AARTSWOUD - Het terrein rond het Rundveemuseum is zondag 5 mei weer het decor van de jaarlijkse plantenbeurs. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan diverse liefhebbers hun plantjes en stekkies voor een prikkie van de hand te doen. Heb je veel plantjes dan kun je nog aanschuiven. Aanmelden kan tot zaterdagmiddag via 06-29117367.

Elk jaar is het weer een verrassing wat de deelnemers aanbieden. Het staat vast dat er een grote verscheidenheid aan vaste planten, kruiden, wilde planten en groenteplanten is, waaronder tomaten, paprika’s, pepers en courgettes. Ook is er een imker die heerlijke honing verkoopt en je graag uitleg geeft over het leven van een bij en zijn bijenvolken.

Planten en dieren gaan goed samen

In de moestuin achter het museumgebouw worden ook dit jaar weer ‘vergeten groenten’ geplant en gezaaid. Bijna vergeten natuur: dat past uitstekend bij het museum. Denk maar aan de koeien, schapen, geiten en kippen. Dit zijn schaars voorkomende Nederlandse rassen die door het museum en met behulp van de cliënten van Pluzorg voor uitsterven worden behoed. De kenners weten het al: voor puur natuur moet je in Aartswoud zijn. Op deze dag is de natuur dus op alle fronten aanwezig. Planten en dieren gaan goed samen en leveren een prachtig plaatje op.

De toegang tot de plantenruilbeurs kost 1 euro. Uiteraard is ook het museum te bezoeken. Dan wordt het toegangsgeld van de normale entreeprijs van het museum afgetrokken. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Meer informatie en kaartjes via www.rundveemuseum.nl.