Afsluiting fietspad langs Schermerhornerweg (N243)

Nieuws
Het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) is afgesloten van maandag 18 maart tot en met vrijdag 19 april.
Het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) is afgesloten van maandag 18 maart tot en met vrijdag 19 april. (Foto: aangeleverd)

KOGGENLAND - Als onderdeel van de werkzaamheden aan de N243 zijn 3D-betongeprinte fietsbruggen geplaatst. Deze fietsbruggen worden afgemaakt, wat vereist dat het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) wordt afgesloten.  

Afsluiting fietspad Schermerhornerweg 18 maart – 19 april

Het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) is afgesloten van maandag 18 maart tot en met vrijdag 19 april. De fietspaden naast de rotondes bij de Westdijk en de Middenweg (N509) zijn bereikbaar van noord naar zuid en andersom. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Vrouwenweg, Oosthuizerweg, Westeinde en Oosteinde. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


De omleidingsroutes - Foto: aangeleverd

Werkzaamheden

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt BAM Infra aan de 3D-betongeprinte fietsbruggen. De brugonderdelen worden tot een geheel afgewerkt (gesteld), hout wordt geplaatst en geverfd en de leuningen worden geplaatst.

3D-betongeprinte fietsbruggen

Over de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243) zijn fietsbruggen geplaatst om de weg voor fietsers veiliger te maken. Deze zijn gemaakt met een 3D-betonprinter. Dankzij deze innovatieve techniek waren minder materiaal en minder stappen op de bouwplaats nodig. Daardoor was er minder uitstoot van CO2.

Meer informatie en contact 

Meer informatie over het project is te vinden op www.infoN243.nl. Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail via infoN243@noord-holland.nl