Open dag bij Wildopvang De Bonte Piet: een kijkje achter de schermen

Nieuws
Tijdens de open dag bij De Bonte Piet worden tenten opgezet waar verschillende kramen zijn ingericht.
Tijdens de open dag bij De Bonte Piet worden tenten opgezet waar verschillende kramen zijn ingericht. (Foto: aangeleverd)

MIDWOUD - Wildopvang De Bonte Piet opent zondag 21 april van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren voor de open dag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Er valt voor jong en oud van alles te beleven. 

Kraampjes, speurtocht en loterij

Bezoek de egelruimte, vogelruimte, het bassin en de voerkeuken. Kijk mee door de microscoop waarmee de mestonderzoeken worden uitgevoerd en stel vragen aan de vrijwilligers. Buiten op de parkeerplaats zijn weer tenten opgezet waar verschillende kramen zijn ingericht van onder andere de Dierenambulance Waterland uit Purmerend en IVN Natuureducatie met informatie over hun werkzaamheden. Een van de vrijwilligers geeft ook uitleg over het houden van bijen.

Bonte Piet

De Bonte Piet heeft als doel wilde inheemse beschermde dieren die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen. Per jaar komen circa 5500 gewonde, zieke en jonge vogels, hazen en wilde konijnen in de opvang. Daaronder zitten veel beschermde soorten. De Bonte Piet is uitgegroeid tot een officieel, door de Vogelbescherming erkend Wildopvangcentrum in Nederland. Het team enthousiaste vrijwilligers en stagiaires staan zeven dagen per week klaar voor de dieren. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


Bezoek de egelruimte tijdens de open dag. - Foto: aangeleverd

Tijdens de open dag heeft het Bonte Piet winkeltje weer van alles te koop en een deel van deze artikelen is handgemaakt door de vrijwilligers, zoals egelhuizen, vleermuiskasten, sleutelhangers en nog veel meer leuke items. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, staat er een grabbelton en is het mogelijk om geschminkt te worden. Er zijn weer mooie prijzen te winnen met de loterij, waarvan de opbrengst ten goede komt aan De Bonte Piet. 

Kom op de fiets

Ook aan de inwendige mens is gedacht. In de horecatent kun je koffie, thee en limonade krijgen met iets lekkers erbij. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid wordt er vriendelijk verzocht zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. 

Meer informatie via de website www.debontepiet.com/opendag