Volop activiteiten in dorpje Aartswoud - Wielerronde, dikke bandenrace en kermis

Nieuws

AARTSWOUD – Het West-Friese dorpje Aartswoud bruist binnenkort weer van de activiteiten. Van 10 tot en met 12 juni wordt in en rond café de Stompe Toren, Schoolstraat 40, kermis gevierd met verschillende bandjes. De start van de wielerronde vindt ook dit jaar plaats bij het café. De deelnemers volgen het parcours via de Korte Wuiver naar de Gouwe, waarna de renners de Schoolstraat weer inrijden richting de finish en het publiek. Een rondje van ongeveer 2,6 kilometer.
De vereniging Wielerronde Aartswoud beschikt dit jaar over een nieuwe website. Via www.wielerrondeaartswoud.nl kunnen bezoekers vanaf nu alle informatie over de wielerronde en het parcours vinden.
Deelnemers kunnen dit jaar voor het eerst digitaal inschrijven voor de wedstrijd. Dit kan via de inschrijfpagina op de vernieuwde website. Uiteraard kan iedereen zich ook op de avond zelf van 18.30 tot 19.30 inschrijven in de Stompetoren.

Transponders

De organisatie heeft voor deze editie geïnvesteerd in een digitale tijdwaarneming systeem. Via transponders op de voorvorken van de fietsen worden de tijden van de renners geregistreerd. Vooral de wedstrijdrijders rijden elk jaar harder tijdens de ronde, waardoor het voor de jury niet meer mogelijk is, om te zien wie er als eerste over de finish gaat. Men kan ook een eigen transponder gebruiken.
Dikke bandenrace

Het onderdeel dikke bandenrace start om 19.30 uur. Alle kinderen tot en met 16 jaar kunnen meedoen. De deelnemers aan deze race hoeven slechts één rondje te fietsen, maar wel op een fiets met dikke banden. Inschrijving voor de jeugd is gratis en daarbij krijgen zij een helm en een rugnummer. Volwassenen mogen ook meedoen, maar dan op een gewone fiets.
Wegwedstrijd

De wedstrijd voor volwassenen begint om 20.00 uur. De recreanten dames en heren rijden vijf ronden. De wegwedstrijd bij de heren en dames wordt over tien ronden gehouden. Onderweg zijn er voor zowel de heren als de dames interessante premies te verdienen, beschikbaar gesteld door sponsoren.
De prijsuitreiking vindt rond 21.00 uur plaats.
Meedoen? Aanmelden kan via www.wielerrondeaartswoud.nl. Deelname geschied op eigen risico.