Gewapende jongenman zorgt voor grote inzet van politie

112-nieuws
Gewapende jongeman zorgt voor grote inzet van politie
Gewapende jongeman zorgt voor grote inzet van politie (Foto: MediaTV)

Een verontrustende melding van een gewapende jongeman aan de Nicolaas van Het Wouthof in Maassluis werd plotseling het toneel van een grootschalige politieactie.

Met een onmiskenbare urgentie hebben politieagenten, sommigen gehuld in kogelwerende vesten, snel gereageerd op de melding en zijn ze met vastberadenheid de buurt ingetrokken. De inwoners, verrast door de plotselinge opkomst van politievoertuigen en de aanwezigheid van zwaarbewapende agenten, keken toe terwijl de straten werden afgezet en de ingangen van de wijk hermetisch werden gesloten.

Het bleek al snel dat de dreiging zich concentreerde in een specifieke woning binnen de wijk. Met vastberadenheid en professionaliteit betraden politieagenten, bijgestaan door wat leek op een arrestatieteam, het pand. 

Hun doel was duidelijk: de verdachte lokaliseren en de situatie onder controle brengen. En ze slaagden. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Maassluis zo meldt persbureau MediaTV. Ook troffen agenten daar een vuurwapen aan. Het vuurwapen is door de politie veiliggesteld. Het is nog niet bekend waarom de jongen met een wapen over straat liep.