Sportlaan blijft locatie voor sportzaal

Politiek
Dat de roekenkolonie nu gered is, zoals de KNNV verheugd stelde, wil dus niet zeggen dat de sportzaal aan de Sportlaan niet doorgaat, wel is het plan aangepast.
Dat de roekenkolonie nu gered is, zoals de KNNV verheugd stelde, wil dus niet zeggen dat de sportzaal aan de Sportlaan niet doorgaat, wel is het plan aangepast. (Foto: pixabay)

Wethouder Denise Mulder (Maassluis Belang) hoopt voor de zomer bij de raad terug te kunnen komen met meer informatie over de voorgenomen bouw van de sportzaal aan de Sportlaan. Door meerdere oorzaken zit daar momenteel niet veel schot in.

Chrit Wilshaus

Dat zei zij afgelopen dinsdagavond in de gemeenteraad. Berichtgeving hierover dat de gemeente alle kapvergunningen heeft ingetrokken klopt niet volgens de portefeuillehouder. Het nieuwsbericht hierover was de reden voor CDA, GroenLinks, VSP en Leefbaar Maessluys hier afgelopen dinsdagavond vragen over te stellen in het Actualiteitenhalfuur. Zo wilde Martijn Kroonen (CDA) weten of er nu afgezien wordt van de bouw van de sportzaal. En Raoul Kleijwegt (GroenLinks) was benieuwd wat “dit debacle ons allemaal gekost heeft” en waarom de gemeente niet kiest voor een andere locatie? Hans van der Burg (VSP) vroeg onder andere waarom de raad niet over de voortgang is geïnformeerd. Ook Arnoud van Buren (Leefbaar Maessluys) stelde soortgelijke vragen. Kortom: er was nogal wat onduidelijkheid over hele gang van zaken bij de vragenstellers.

Wethouder Mulder gaf toe dat ze de raad misschien eerder had kunnen informeren maar sprak tegen dat de raad helemaal niet is geïnformeerd. “Iedere keer dachten we: nu hebben we iets te melden.” Maar dat blijkt dan toch nog niet het geval te zijn. Volgens haar heeft het weinig zin de raad niet volledig te informeren. “Want wat ga je dan bespreken?” Verder schetste het collegelid de gang van zaken sinds september 2022. Zo vertelde ze onder andere dat de kapvergunning op 21 november 2023 werd ingetrokken omdat die door een nieuw plan (sportzaal elf meter opschuiven) nu niet meer nodig is. Wel is er wellicht een andere kapvergunning nodig. Daarover is volgens Mulder overleg geweest met natuurclub KNNV en met de ODH (Omgevingsdienst Haaglanden). Ook is gesproken met omwonenden. Het overleg met ODH zou moeizaam zijn verlopen. Verspreid over een periode van acht maanden waren er drie afspraken. Morgen zit de wethouder opnieuw aan tafel met deze organisatie en met een gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland om verder te praten. Voor de zomer hoopt zij nog duidelijkheid te geven over welke stappen er gezet kunnen worden. Wat het precies allemaal gekost heeft totnogtoe had Mulder niet paraat. Dat het meer zal gaan kosten is volgens haar onvermijdelijk. Onder meer door de gestegen bouwkosten.

Dat de roekenkolonie nu gered is, zoals de KNNV verheugd stelde, wil dus niet zeggen dat de sportzaal aan de Sportlaan niet doorgaat, wel is het plan aangepast.