Erepenning en lintje voor Jan van der Maarel

Algemeen
Bij zijn afscheid als raadslid na ruim twintig jaar actief te zijn geweest, kreeg Jan van der Maarel uit handen van burgemeester Edo Haan de Erepenning van Maassluis.
Bij zijn afscheid als raadslid na ruim twintig jaar actief te zijn geweest, kreeg Jan van der Maarel uit handen van burgemeester Edo Haan de Erepenning van Maassluis. (Foto: CW)

Bij zijn afscheid als raadslid heeft Jan van der Maarel (VSP) dinsdagavond uit handen van burgemeester Edo Haan voor zijn verdiensten voor de stad de Erepenning van Maassluis gekregen. 

Van der Maarel was vanaf maart 2002 tot heden volksvertegenwoordiger en daarmee het langstzittende raadslid. De voorzitter van de gemeenteraad noemde hem “het politieke geheugen van de gemeenteraad.” En verder “een BM’er, een bekende Maassluizer.” Volgens Haan heeft hij veel betekend voor zijn partij en stond Van der Maarel bovendien aan de wieg van de huidige vergadersystematiek en het papierloos vergaderen. Adviezen van andere sloeg hij nooit in de wind.

Daarnaast maakte burgemeester Haan ook bekend dat “het zijne Majesteit de Koning heeft behaagd” hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kreeg het afscheidnemende raadslid ook nog de Roemer van de gemeente Maassluis. En dat maakte het afscheid volgens de eerste burger “helemaal compleet.”

Van der Maarel reageerde “dit niet te hebben verwacht.” Verder zei hij “echt wel blij te zijn” met zijn koninklijke onderscheiding “maar hij is voor al die vrijwilligers van de VSP, dat wou ik wil even zeggen.”

Burgemeester Edo Haan samen met Jan van der Maarel en diens echtgenote Ada nadat hij hem de koninklijke onderscheiding heeft uitgereikt.