56e heipaal nieuw pand Lely Innovations ‘vernoemd’ naar Lely medewerker

Algemeen
Op de 56e heipaal is naam van Nico van Paassen komen te staan.
Op de 56e heipaal is naam van Nico van Paassen komen te staan. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Dennis Wisse)

Op 19 april werd de 56e heipaal voor het nieuwe gebouw van Lely Innovations op de Zuidbuurt in Maassluis ‘vernoemd’ naar Nico van Paassen, die al 56 jaar in dienst is als medewerker van Lely. De ceremonie markeert een belangrijke nieuwe stap voor toekomstige innovaties van het bedrijf. 

Nico van Paassen werkt al 56 jaar bij Lely en verricht sinds zijn pensioen, nu 14 jaar geleden, nog steeds werkzaamheden voor Lely Innovations. De 56e heipaal - met daarop zijn naam – werd in de grond geslagen in het bijzijn van onder anderen zijn vrouw, Wethouder Sjoerd Kuiper, CEO van Lely Andre van Troost en de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen, Alexander van der Lely. 

Deze laatste benadrukte het belang dat Lely hecht aan de loyaliteit en waardering van zijn medewerkers: “Met het slaan van de ceremoniële heipaal slaat Nico een mooie symbolische brug tussen het verleden en de toekomst. Nico heeft een heel leven, met heel veel passie voor Lely gewerkt. Een leven in dienst van de boer, zijn bedrijf en zijn koeien. Nog iedere dag ondersteunt Lely veehouders met innovaties die het leven op het melkveebedrijf in alle opzichten een stuk aangenamer, duurzamer en winstgevender hebben gemaakt. Het is prachtig om te zien dat onze gedeelde liefde voor de melkveehouderij niet alleen leidt tot steeds weer nieuwe innovaties, maar ook tot enorme loyaliteit onder onze medewerkers.”

Het nieuwe gebouw van Lely Innovations staat middenin de Zuidbuurt, met zijn historische boerderijen en vergezichten. Architect Frans Ziegler maakte een ontwerp in landelijke architectonische stijl met traditionele elementen en veel hout