Mini-tentoonstelling 100 jaar Maassluise Harmonie en live muziek

Algemeen
De Maassluise Harmonie in het eerste uniform in 1949.
De Maassluise Harmonie in het eerste uniform in 1949. (Foto: Fotograaf onbekend) )

In de Maassluise Week van de Cultuur zal er in verenigingsgebouw De Notenbalk een mini-tentoonstelling te bezoeken zijn over de geschiedenis van 100 jaar Maassluise Harmonie. 

Deze tentoonstelling bevat naast veel foto’s, oude instrumenten en uniformen, nog veel meer materiaal die de geschiedenis van de vereniging weergeeft. Op de achtergrond zal er mooie muziek te horen zijn van opnames tijdens eerdere concerten van de vereniging. De tentoonstelling is geopend op maandag 13 juni, dinsdag 14 juni en woensdag 15 juni ‘s avonds van 19.00 tot 20.30 uur in het verenigingsgebouw De Notenbalk, P.J. Troelstraweg 13 in Maassluis. Leden van de vereniging zullen aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen. Koffie, thee of frisdrank is aan de bar verkrijgbaar. 

Live muziek

Ook op vrijdagavond 17 juni is de tentoonstelling vanaf 19.00 uur te bezoeken. Het grote verschil met de eerdere avonden is het feit dat er deze avond ook live muziek verzorgt zal worden. En wel door De Saxgroep van big band The Harmonymasters o.l.v. Alphons Alsemgeest. Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten met een drankje. 

Avondvierdaagse

Een goed lezer merkt op dat de donderdag niet genoemd wordt. En dat klopt. Want donderdagavond speelt het harmonieorkest op het pleintje voor de Koningshof. Daar arriveren vanaf ca. 19.45 uur de wandelaars van de avondvierdaagse bij het eindpunt om hun medaille op te halen in de Koningshof. Maar ook als er niet gewandeld is voor de avondvierdaagse, is men uitgenodigd om dit buitenconcertje bij te wonen. Als het weer het niet toelaat buiten te musiceren, zal het optreden naar de foyer van de Koningshof verplaatst worden.