FurieToeters weer op drift

Algemeen
Afbeelding
(Foto: FurieToeters)

Evenementenband De FurieToeters is weer helemaal op drift. Afgelopen vrijdagavond stonden ze op de Bruinvisch om de opening van de Furieade met livemuziek op te luisteren. 

Leuke muziek voor de vele mensen die langs de kade stonden en voor de muzikanten een zeer leuk optreden. Het was alweer even geleden dat de club de opening deed van dit voor Maassluis en omgeving topevenement. 

De FurieToeters zijn in 2014 ontstaan uit de drumfanfare Het Wapen van Maassluis en het heeft ze geen windeieren gelegd. Alleen al dit jaar werden 17 optredens gedaan in Maassluis en tot ver daarbuiten. En het jaar is nog niet voorbij. Het repertoire van de club is in de loop van de jaren zeer gewijzigd naar populaire muziek alhoewel een concertstuk zeker niet geschuwd wordt. De muziek en ook kleding is vaak ook aangepast aan het evenement zoals oktoberfest, sinterklaas en kerst. Voor elke periode wat wils. 

De FurieToeters zijn gelukkig ook goed door de coronaperiode heen gekomen en zijn daarna gegroeid in aantal maar ook in muzikale diversiteit. “Toch zouden we graag nog meer muzikanten aan onze vereniging binden. Bent u een muzikant die misschien al een hele tijd geleden zijn of haar instrument aan de wilgen heeft gehangen of een switch wil maken en nog de muzikale kriebels heeft, dan bent u bij ons aan het goede adres. Geen optochten en geen verstoppertje spelen in concertzalen maar gewoon met een gezellige groep muzikanten altijd voor vrolijk publiek spelen”, aldus de FurieToeters. 

Wie interesse heeft kan komen kijken en luisteren op dinsdagavond in Het Muziekgebouw, Dr. Albert Schweitzerdreef 477 in Maassluis of kijk op furietoeters.nl. Zaterdag staan er weer twee optredens voor de deur namelijk bij het 100-jarig bestaan van de wijk ‘t Stort.