De Vliet laat koplopers ontsnappen

Algemeen
Woensdag 22 maart was een drukke dag voor de seniorenbiljarters van ‘de Vliet’
Woensdag 22 maart was een drukke dag voor de seniorenbiljarters van ‘de Vliet’ (Foto: Pexels.com)

Woensdag 22 maart was een drukke dag voor de seniorenbiljarters van ‘de Vliet’. In ‘Oud Sluys’ werden de koplopers van de Rijnmondcompetitie; ‘Anker-Rozenburg’, ontvangen en ‘uit’ in ‘den Hoorn’ werd voor de WWT-competitie de club met diezelfde naam bestreden. Helaas werden beide wedstrijden verloren.

In beide gevallen is echter sterk tegenspel geleverd. De verwachte winnaars van de ‘Rijnmond’, hadden een team bestaande uit Gerrit van Sluis, Peet Boers, Henk v.d. Pol en Arie Mostert afgevaardigd. Voor ‘de Vliet’ waren Alle Visser, Bertus Ruijsbroek, Nees Lodder en Jack Rietdijk geselecteerd. Toch wel enigszins geschrokken, zullen de Rozenburgers het fresultaat van de eerste drie partijen hebben beleefd. Alle Visser maakte voor zijn overwinning op Gerrit van Sluis liefst 117 caramboles; Bertus Ruijsbroek versloeg met ruime cijfers Peet Boers en Nees Lodder liet Henk v.d. Pol kansloos. Helaas werd de laatste partij van de eerste helft door Maassluizer Jack Rietdijk fors verloren van Arie Mostert. Ondanks dat, had ‘de Vliet’ bij de rust een voorsprong van zeven punten opgebouwd, op een gemiddeld niveau van 110%. De Rozenburgers herpakten zich echter kranig en pakten alle vier de partijen van na de pauze en wonnen zo alsnog met 77,13 tegen 82,02 punten. In procentpunten, betekende dit 96,41 tegen 102,53. Of ‘Anker’ hiermede het kampioenschap heeft behaald hangt af van andere uitslagen elders in de regio. Bij voorbaat ontvangen ze nu reeds onze felicitaties.

Middenmoter Den Hoorn, wist ondanks zeven verliespartijen (van de twaalf) de winst in het Westland te houden. Het werd 116,38 tegen 110,14, hetgeen in procentpunten 96,98 tegen 91,78 betekende.

Voor beide teams ongeveer conform de ranglijstpositie. Voor ‘de Vliet’ was Ton Steenhagen de beste man. Met totaal 21,25 punten, bleef hij Jürgen Spier nipt voor. Laatstgenoemde smaakte wel het genoegen zijn beide partijen te winnen. Ab de Groot kwam dicht bij zijn 100% met 19,30 punten, terwijl Frans Albers ook niet ontevreden mocht zijn met zijn 18,17 totaal. Adrie Tollens combineerde een pechpartij met een sterk optreden en kwam tot 16,42 punten, terwijl Alex Schorren hetzelfde overkwam met een totaal van 14,59 als resultaat.

‘De Vliet’ heeft nog twee wedstrijden te gaan om ook haar deelname aan de WWT-competitie voor het seizoen 2022/2023 af te sluiten. Veel beter dan een elfde of twaalfde plaats op de ranglijst, zullen de inspanningen niet leiden.