Clubkampioenschappen bij Badminton Club Maassluis

Sport
Samen met zijn trotse kinderen nam Jesper Dubbeld de wisselbeker in ontvangst.
Samen met zijn trotse kinderen nam Jesper Dubbeld de wisselbeker in ontvangst. (Foto: BC Maassluis)

Na 2 jaar uitstel i.v.m. de coronamaatregelen konden er dit jaar bij Badminton Club Maassluis eindelijk weer eens clubkampioenschappen georganiseerd worden om te kijken wie in diverse klassen de sterkste spelers binnen de vereniging zijn. 

Er was een groot aantal voorronde wedstrijden nodig om naar de finaledag toe te werken waar de definitieve winnaars bekend zouden worden. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends stonden de acht banen in de Olympiahal volgepland met spannende wedstrijden. Ondanks het mooie weer was er veel publiek om jeugd en andere favorieten aan te moedigen. Na de laatste finale partijen vond de prijsuitreiking plaats en kreeg iedere 1e en 2e plek een gouden of zilveren trofee uitgereikt.

Bij de jeugd is er in twee speelklassen gespeeld. Trotse winnaars in de enkel B werden Sacha Luijkenaar bij de meisjes en Murad Abdu Mohamed bij de jongens. In de hoogste jeugdklasse A werden de prijzen gewonnen door Marit Janssen bij de meisjes en Mike Baas bij de jongens. Het publiek heeft mooie partijen kunnen zien waaruit blijkt dat de jeugd echt de toekomst heeft. Als hun niveau zo door blijft groeien kunnen de senioren straks echt hun borst natmaken.

Ook bij de senioren is er in meerdere speelklassen gestreden om de eerste prijs. Bij de heren enkel B streden Mark de Bruijne en Maarten Soeteman om de titel die Maarten uiteindelijk wist te winnen. Maarten had sowieso een goede dag want ook in de heren dubbel B wist hij samen met Andre Altorf het hoogste podium te bereiken.

Ook Edwin Kats wist op de finaledag meerdere titels in de wacht te slepen. Samen met Simone Hoogendijk werd de finale gemengd dubbel A gewonnen, en met Timo Zwaard de heren dubbel A. In beide finales was het ongemeen spannend en werd het publiek getrakteerd op 3-setters.

De hoogste klasse binnen de vereniging is de A1-klasse. Bij het heren enkelspel wordt deze klasse al jaren gedomineerd Carl Pastijn die dit jaar echter door een blessure na de eerste voorronde de competitie moest verlaten. Meerdere spelers zagen hierdoor hun kans schoon om dit jaar de grootste wisselbeker in handen te mogen houden. En dit bleek een uitermate boeiende strijd met heel veel 3-setters. In twee zinderende halve finales werden Timo Zwaard en Barry Janssen uitgeschakeld en werd de finale gespeeld door Jesper Dubbeld en Dennis van Kester. Ook deze partij ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase van de 2e set wist Jesper net genoeg afstand te nemen op zijn tegenstander om de finale over de streep te trekken. Samen met zijn trotse kinderen nam hij de wisselbeker in ontvangst. 

De finaledag werd afgesloten met een smakelijk BBQ-buffet bij “The Ollies”, in het zonnetje voor de Olympiahal.