Fietspromo over de Holterberg

Sport
Afgelopen weekend waren de Fietspromo's op de Veluwe te vinden.
Afgelopen weekend waren de Fietspromo's op de Veluwe te vinden. (Foto: Fietspromo)

Al meerdere jaren fietst Fietspromo een of meerdere keren per jaar een georganiseerde tocht over de Veluwe. Afgelopen weekend heeft Fietspromo een eigen rit gepland in deze omgeving. 

Niet de Posbank of Emma Pyramide in het parcours, maar nu was een traject in het noordelijke deel van de Veluwe uitgezet. Zaterdagmorgen vroeg vertrokken bijna 20 Fietsromo’s richting Putten om daar te beginnen aan een tocht van zo’n 150km. Deze tocht ging niet alleen over de Veluwe maar voerde verder oostwaarts via de IJsselvallei naar Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug waar de Holterberg als kers op de taart op de Fietspromo’s wachtte.

Het was met zo’n 21 graden uitstekend fietsweer en ook een lichte noorden wind speelde door de Veluwse bossen nauwelijks een rol. Met een rijsnelheid tussen de 28 en 30 km per uur werd na 1,5 uur het pontje bij Olst bereikt en kreeg de omgeving open karakter. Hierdoor had de wind meer invloed op de groep, maar met een paar sterke rijders op de kop van de groep werd dit probleem ook genivelleerd. Redelijk ontspannen kwam de groep daardoor aan de voet van de Holterberg. In de klim over de heuvelrug konden de echte klimmers hun kwaliteiten laten zien. Bij de koffiestop kwam de gehele groep weer samen en werd de koers in omgekeerde richting vervolgd. De omgeving bleef prachtig en via de smalle maar rustige fietspaden door de Veluwse bossen en over de heidenvelden werd de groep alleen nog gestoord door een kudde koeien. Aan het eind van de middag werd met een voldaan gevoel het eindpunt in Putten weer bereikt.

Voor de thuisblijvers was er op zondag nog een mooi rondje van 85km naar Stompwijk georganiseerd. Ook hier stonden weer 15 Fietspromo’s aan de start om met elkaar dit parcours af te leggen.

Ook in de zomerperiode is Fiespromo volop in beweging. Ritten van verschillende lengte in het weekend, pensionado tochten op de woensdagochtend en elke week op de woensdagavond trainingsritten met een grote variëteit aan snelheden. Kijk voor meer informatie met Fietspromo.nl.