Afbeelding
(Foto: pixabay)

Korfballers c.k.c. Maassluis boeken derde overwinning op rij.

Sport

Terwijl de jaarlijkse Furieade in Maassluis in volle gang was, bonden de korfballers van c.k.c. Maassluis zaterdag in Leiden ook hekkensluiter Sporting Trigon aan de zegekar. Het was alweer de derde overwinning in vier wedstrijden.

In tegenstelling tot het treffen met HKV (10-11 winst) begon Maassluis in Leiden een stuk scherper aan de wedstrijd tegen Sporting Trigon. Ondanks een snelle 1-0 achterstand, die vanaf de strafworpstip werd gescoord, boog de ploeg van Johan van Barneveldt de pot snel om in Maassluis’ voordeel. Mark van der Vaart scoorde (ook vanaf de stip) de gelijkmaker, waarna het team ook van afstand de korf makkelijk wist te vinden. Maassluis liep zodoende uit naar een 5-2 voorsprong. Die marge van drie werd voor de rust niet meer weggegeven.

Na de thee begon de tweede helft zoals de eerste, met een doelpunt vanaf de strafworpstip. Ditmaal mocht Jari Sonneveld van tweeënhalve meter aanleggen. Het was het startschot van een onvriendelijke helft, waarin de scheidsrechter alle zeilen moest bij trekken om de wedstrijd in goede banen te leiden. Maar liefst zesmaal zou de leidsman nog naar de stip wijzen, gelijk verdeeld over beide ploegen.

Maassluis bleek beter met de verhitte wedstrijd om te gaan. De in het eerste bedrijf opgebouwde marge werd behouden en toen achtereenvolgens Esther Fortuin en tweemaal topschutter Mark van der Vaart het verschil op zes doelpunten brachten, was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg sputterde nog even tegen, maar uiteindelijk bepaalde Henne Bloem de wedstrijd, uiteraard vanaf de stip, op 14-18.

De Maassluise korfballers staan na de winstpartij, waarin Vera Le Kluse haar debuut maakte, op een gedeelde tweede plaats. De Eerste Klasse D wordt aangevoerd door Velocitas met acht punten. Gevolgd door Victum en Maassluis met beide zes punten.

Maassluis 2

Het tweede team van Maassluis liep tegen een flinke zeperd aan in Scheveningen. KVS was op eigen veld duidelijk een maatje te groot en trakteerde de ploeg van Wouter Sies de derde nederlaag op rij; eindstand 22-10. De ploeg staat daardoor na vier speelronden op de voorlaatste plaats in de reserve eerste klasse.

Wedstrijden 8 oktober 2022

16:00 uur Maassluis 1 – Refleks 1

14:30 uur Maassluis 2 – Refleks 2

13:00 uur Maassluis 3 – Velocitas 3

12:30 uur Maassluis A1 – Achilles A1

Afbeelding
Dringende oproep geweld tegen vrouwen te stoppen Algemeen 25 nov, 14:18
Afbeelding
Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum Algemeen 25 nov, 10:48
Afbeelding
Aan de slag kunnen als scenarioschrijver is zijn grootste wens Algemeen 24 nov, 08:48
Afbeelding
Workshop over normen en waarden smaakt naar meer Algemeen 24 nov, 07:49
Afbeelding
ChristenUnie: gemeente moet scherper begroten Politiek 24 nov, 06:52
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ Cultuur 23 nov, 15:59
Afbeelding
Happy met 3 jaar Van Hemert 2.0 Partnerbijdrage 23 nov, 14:37
Afbeelding
Opening expositie Arien Winkel Cultuur 22 nov, 14:43
Afbeelding
Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur Cultuur 22 nov, 11:55
Afbeelding
Hollander wint open schaaktoernooi Sport 22 nov, 11:42
Afbeelding
Lionsclub zamelt in voor Voedselbank en staarpatiënten Algemeen 22 nov, 10:50
Afbeelding
Nieuwe kleedkamers en kantine c.k.c. Maassluis opgeleverd Sport 21 nov, 17:53
Afbeelding
Kerstconcert Urker Mannenkoor Hallelujah in Maassluis Cultuur 21 nov, 16:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.