H.V. Unitas ‘63 bij Sportexperience

Sport
Afbeelding
(Foto: Unitas'63)

Vorige week vond de Sportexperience plaats in de Olympiahal in Maassluis. Een evenement georganiseerd door E25 Buurtsport om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de verschillende sporten en verenigingen in Maassluis. H.V. Unitas ‘63 was erbij om handbalclinics te geven.

De clinic bestond uit een aantal onderdelen waarbij de deelnemers leerden de bal over te spelen en te stuiteren. Ze leerden een sprongschot te maken met landing op een zachte mat en probeerden te scoren op het doel waar een doek met gaten voor gespannen was. De handbalvereniging ontving een groot aantal enthousiaste deelnemers tijdens het ochtenddeel (groep 3 en 4) en tijdens het middagdeel (groep 5 t/m 8).

Handbal is een populaire sport in Nederland. Dat merken ze bij H.V. Unitas ‘63 ook. Het aantal teams binnen de jeugdhandbal blijft groeien. Het goede nieuws is dat een groot deel van de huidige F-jeugd er klaar voor is om door te stromen naar de E-jeugd. Zij gaan het volgende seizoen op het grote veld spelen. Dat betekent dat er plek vrij komt bij de jongste jeugd (7-8 jaar) van de handbalvereniging.

De F-jeugd traint op dinsdagavond van 17:30 tot 18:30 uur in de Olympiahal in Maassluis en speelt regelmatig een toernooi met wedstrijdjes van 20 minuten. De jongens en meisjes spelen op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal. Na elke wedstrijd mogen alle kinderen om de beurt op het doel schieten (shoot outs) en staan daarmee ook allemaal zelf een keer op doel. Op deze manier halen alle kinderen plezier uit de wedstrijd.

Iedereen is welkom om kennis met deze sport te komen maken. Kijk voor meer informatie op kiesvoorsportmaassluis.nl of mail naar communicatie@unitas63.nl.

Afbeelding
Afbeelding