update

Overal politie in Purmerend na schietpartij bij station

112-nieuws
De verwarring is compleet bij de plaats delict.
De verwarring is compleet bij de plaats delict. (Foto: Inter Visual Studio)

PURMEREND - Maandagavond rond acht uur is bij Station Purmerend een schietincident geweest. De  plaats delict is afgezet. Hierbij zijn twee personen zwaargewond geraakt. Ze zijn in zorgwekkende toestand overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Zwaargewonden met spoed naar AMC

Volgens getuigen zijn de personen van dichtbij neergeschoten. Zij werden aangetroffen in het fietstunneltje onder het station. Twee traumahelikopters werden opgeroepen en vier ambulances kwamen ter plaatse. Eén gewonde werd ter plaatse gereanimeerd. 

De politie is overal in Purmerend met velen op zoek naar de schutter. Twee politiehelikopters hangen boven de stad. Ook honden zijn ingezet in de zoektocht. Vanwege mogelijk gevaar stoppen treinen even niet op station Purmerend. 

Over de achtergrond van de schietpartij is vooralsnog niks bekend. Eerder vandaag liet Politie Basisteam Purmerend via sociale media weten dat er signalen waren gekomen van een geplande vechtpartij in Purmerend. Hiervan werd melding gemaakt op de socials. Of dat met de schietpartij van vanavond verband heeft is te vroeg om te concluderen. 

Inmiddels regent het reacties op sociale media. “Het wordt steeds gekker”, “Verschikkelijk, wat een onveilig gevoel geeft dit” en “Ik denk er nu nog harder over om camerabeveiliging te laten plaatsen” zijn enkele van de tientallen reacties tot dusverre.  

Onmiddellijk werd de plek afgezet.
Afbeelding