Dodelijke schietpartij lijkt triest gevolg van geweldsexplosies

112-nieuws
Een van de explosies in 2023 vond plaats in Purmer Noord.
Een van de explosies in 2023 vond plaats in Purmer Noord. (Foto: Inter Visual Studio)

PURMEREND - De schietpartij van maandagavond in Purmerend, waarbij tot dusverre een dodelijk slachtoffer is te betreuren, lijkt te herleiden naar een ruzie tussen twee rivaliserende groepen, die sinds vorig jaar de stad teistert. Dat meldt Boevennieuws.nl. Het zou gaan om een groep uit Middenbeemster en een groep uit Purmerend, die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van explosieven en meerdere schietpartijen. Bij de recente schietpartij bij het treinstation in Purmerend kwam een 19-jarige man om het leven. Hij overleed later die nacht in het AMC in Amsterdam.

Op Facebook ging al vrij snel na de schietpartij een foto rond waarop iemand is herkend die behoort bij één van de ruziënde groepen. Het gaat om een jongen van ongeveer 16 á 17 jaar oud. Op de foto is de jongen te zien op een plek die lijkt op een station met een vuurwapen in zijn hand. De foto is echter niet van gisteravond, maar van vorig jaar en staat op zijn social media. Hoewel de jongen dus wel aanwezig was bij de schietpartij, is nog niet bekend of hij ook daadwerkelijk de dader is.  

De jongen zou horen bij een groep uit Middenbeemster. Een van hen werd opgepakt vanwege zijn betrokkenheid bij explosies en schietpartijen in de regio Purmerend. 

Grote zorgen

Intussen maken inwoners van Purmerend en Beemster zich grote zorgen over het toenemende geweld in de stad. “Afschuwelijk. Het maakt dat veel mensen zich steeds onveiliger gaan voelen in onze stad. Vroeger fietste ik om dezelfde tijd weleens langs op weg naar huis, maar dat doe ik allang niet meer”, “Purmerend wordt er niet leuker op”, “God allemachtig, de maatschappij verhardt, waar moet dit heen?” en “Vreselijk, wat een toestanden hier in ons Stadje de laatste tijd.” Het is maar een fractie van de reacties die naar aanleiding van de dodelijke schietpartij binnen kwamen.

Lees ook:

Overal politie in Purmerend na schietpartij bij station | Al het nieuws uit Purmerend (rodi.nl) 

Een van de slachtoffers (19) schietpartij overleden, dader nog spoorloos | Al het nieuws uit Purmerend (rodi.nl)