Eerste Buurtkoelkast geplaatst in Wheermolen

Algemeen
Wethouder Mario Hegger en René Verhoogt van Stichting SoGoed plaatsen samen de eerste Buurtkoelkast.
Wethouder Mario Hegger en René Verhoogt van Stichting SoGoed plaatsen samen de eerste Buurtkoelkast. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Vandaag werd de eerste Buurtkoelkast  van de stichting SoGoed geopend in het infopunt Wheermolen in het Makado Winkelcentrum. Samen met wethouder Mario Hegger pakte René Verhoogt, oprichter van de stichting, de koelkast uit. Deze is ter beschikking gesteld door Waterland de Witgoedspecialist in Purmerend.

De Buurtkoelkast is een vervolg op de inmiddels welbekende Buurtkastjes waarin buurtbewoners boodschappen met elkaar delen. Hiervan staan er inmiddels ruim tachtig in Nederland, waaronder een aantal in Purmerend. Onder het motto ‘Liever delen dan verspillen’ is het doel van de Buurtkoelkast dat mensen in de buurt gekoelde en/of versproducten met elkaar delen. Om voedselverspilling te voorkomen, een ander te helpen die het minder heeft, en samen te werken aan een meer sociale buurt.

De plek voor de Buurtkoelkast is ter beschikking gesteld door Gemeente Purmerend en Intermaris. Samen met enkele andere initiatiefnemers zijn dagelijks medewerkers aanwezig om vanuit de naam Wij Wheermolen bewoners te voorzien van informatie.


(Foto: Evert Ruis)

Afbeelding