Help mee de Beemster in bloei te zetten

Algemeen
Help De Beemsterling om de Beemsterpolder te laten bloeien.
Help De Beemsterling om de Beemsterpolder te laten bloeien. (Foto: Pixabay)

BEEMSTER - Insecten spelen een onmisbare rol in ons ecosysteem. Ze bestuiven fruitbomen, onderhouden de bodem, dienen als voedsel voor vogels en ruimen dood materiaal op. Om vlinders en andere insecten te lokken heeft “De Beemsterling” speciaal voor onze polder een onweerstaanbaar bloemenmengsel samengesteld. Als dit mengsel begint te bloeien is het niet alleen een lust voor het oog maar ook een onweerstaanbare leefomgeving voor onder andere de vlinders, bijen en vogels! Helpen jullie mee als buurtvereniging?

De Beemster boeren zijn bereid gevonden hun grond beschikbaar te stellen om bloemenmengsels te zaaien als voedsel voor bijen en andere insecten. Om het project te financieren is De Beemsterling een crowdfundingactie gestart maar is blij te melden dat ze nu alvast kan starten met de ondersteuning van CONO Kaasmakers en gemeente Purmerend. De eerste bloemenmengsels zijn besteld. 

1 euro is 1 meter zaad

Doen jullie ook mee? Want hoe meer donaties, hoe meer bloemen De Beemsterling in Beemster kan laten bloeien. Meer bloemen betekent meer voedsel voor bijen en andere insecten. De boeren zaaien wat jullie doneren.

Ga voor het doneren naar www.debeemsterling.com/polderinbloei. Klik op ‘Ik wil meedoen!!’. Je kunt tot 15 april 2022 een bijdrage doen.

Over ‘De Beemsterling’

‘De Beemsterling’ is een ontmoetingsplek waar boer en burger tot elkaar komen. Voor iedereen die zich op wat voor manier dan ook verbonden voelt, of meer wil weten over de Beemster. De polder waar agrariërs generaties lang voedsel produceren.

En dit voedsel heeft een hele bijzondere waarde. Niet alleen is het “top of the market” op gebied van duurzame teelt, maar ook de smaak van onze Beemster producten is meer dan bijzonder te noemen. Dit komt door de oude zeeklei. Deze is al meer dan 400 jaar oud en geeft haar smaak mee aan onze producten. En dit alles op maar liefst 3,5 meter onder zeeniveau!

Op onze robuuste ringdijk na, kent De Beemster geen grenzen. Want de trots van de Beemsterling en haar inspirerende, duurzame verhaal delen we met de wereld ten behoeve van het behoud daarvan. Voor nu en voor onze toekomstige generaties.

Samen met de boeren & bedrijven laten we het waardevols van de Beemster polder zien en delen ons duurzame doel. Met elkaar dragen we bij aan de bewustwording van de burger, het verkorten van de voedselketen en het laten genieten van gezond, lokaal voedsel.

www.debeemsterling.com