Met bondscoach Louis van Gaal op de foto.
Met bondscoach Louis van Gaal op de foto. (Foto: aangeleverd)

De Marimba flikt het en wordt Nederlands schoolvoetbalkampioen

Algemeen

ZEIST/PURMEREND - De schoolvoetballers van groep 5/6 van De Marimba hebben het geflikt. Op overtuigende wijze werden ze vorige week vrijdag in Zeist kampioen van Nederland in hun leeftijdsklasse. Het team speelde vanaf april vier toernooien. Achtereenvolgens een plaatselijke finale, regionale finale, districtsfinale en de landelijke eindstrijd. Het doelsaldo spreekt boekdelen: 95 voor en 16 tegen. Hoe bedoel je ‘wij zijn de beste!’. Het team heeft geschiedenis geschreven. Hieronder de bevindingen van begeleider/coach Hessel.

“De voortekenen waren bij vertrek al goed, want met de zon op het hoofd hadden de voetballers er zin in. Wat een beleving om aan te komen op het prachtige complex van de KNVB, deze plek ademt voetbal. Een drukte van jewelste met auto’s, touringcars vol met schoolkinderen. Er is duidelijk veel aandacht besteedt aan de aankleding van het geheel en alles is uit de kast getrokken om er een onvergetelijke dag van te maken voor de kinderen en de bezoekers. Er is ook een training en een handtekeningsessie van de Leeuwinnen, diverse voetbalactiviteiten en een optreden van een voetbal free styler. De dag wordt geopend met een speech met niemand minder dan onze bondscoach Louis van Gaal. Wat een sympathieke kerel is dat toch. Alle teams mochten allemaal met de bondscoach op de foto. Hierdoor liep het speelschema achter. 

Geen yell

Om kwart voor elf  begon onze eerste wedstrijd. Geen warming up, geen tijd voor onze yell en amper tijd voor de opstelling. Als sluitpost hebben we Moshe op doel staan die met katachtige reddingen en zonder angst zijn doel uitstormt die ons doel bewaakt. Onze verdedigers Iwen en Jerrelino op de rechtsback positie en Jaquille en Jennon op de linksback positie zorgen dat er niemand doorheen komt onder leiding van onze rots in de branding Jaap Stam Jesse. In balbezit stomen onze backs op langs de flanken. Onze dodelijke aanvallers Defaino, Jack, Dylano en Jordan zorgen voor vuurkracht voorin met weergaloze acties, snelheid en combinaties.

Zenuwachtig

De jongens beginnen gedreven maar toch erg zenuwachtig. Er worden veel kansen gecreëerd maar onzorgvuldig afgemaakt, veel ballen op de keeper. Twee ongelukkige momenten waar 2 tegengoals uitkomen, we komen nog terug tot 1-2 maar toen werd de wedstrijd afgefloten. Erg balen want een goed begin is het halve werk.

Weg van de drukte

Een half uur voor de volgende wedstrijd heb ik en Serano de jongens meegenomen weg van de drukte, naar een mooi plekje in de schaduw van de bomen. Hier hebben wij de eerste wedstrijd besproken en hebben wij besloten dat de zenuwen nu weg zijn en het zeker nog niet te laat is. Vanaf nu gaan wij elke wedstrijd winnen met maximale inzet, samenspelen en gunnen en vooral veel plezier maken dan komen de doelpunten vanzelf. Na een korte meditatie ‘stilte voor de storm’ en onze 3-2-1 Knallen! gaan wij vol goede moed het veld op

De tweede wedstrijd wordt overtuigend met 5-0 gewonnen. Dit gebeurt met goed samenspel en onze dodelijke aanvallers scoren Defaino 3 goals, Jack 1 en Dylano 1 goal. De derde wedstrijd gaan we lekker door met opbouwen vanuit achter en met goed samen spel winnen de derde wedstrijd met 4-0. De vierde wedstrijd begonnen we niet scherp en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Vijf minuten voor tijd kwamen wij op een 0-1 achterstand. Gelukkig trok Jack de stand gelijk door vanuit links voorin de bal schitterend in de rechter kruising te schieten. Vlak daarna vanuit dezelfde positie scoort Jordan op identieke wijze en zet De Marimba op een een eindstand van 2-1. Een nipte maar dik verdiende overwinning. Volgens de tussenstand staat De Marimba nu op de tweede plek achter onze grootste concurrent OBS De Driespan. Erg spannend dus allemaal.

De vijfde wedstrijd wordt veel zelfvertrouwen getankt door van de tegenstander met 7-0 te winnen! Na deze wedstrijd speelt het OBS een wedstrijd die ze verliezen waardoor wij nu gelijk staan in punten. We maken ons op voor de belangrijkste wedstrijd van het toernooi tegen het OBS. Het werd een pittig duel waar de emoties hoog opliepen. Er werd een schandalige overtreding gemaakt op Jordan waarna de bewuste speler vijf minuten aan de kant moest. Deze speler werd gewisseld en daardoor bleven wij 6 tegen 6 spelen. Erg raar want nadat Jaquille een overtreding maakte moest ook hij 5 minuten aan de kant en mochten wij niet niet wisselen. We speelden dus met 5 man tegen 6 man. We moesten onze 1-0 voorsprong blijven verdedigen. De tegenstander kwam er gevaarlijk uit en kwam in een 1 tegen 1 situatie met onze held Moshe die een doelpunt voorkwam.

Blok beton

Vlak daarna zette onze pijlsnelle Defaino de 2-0 op het scorebord. We moesten wel stand houden met 5 tegen 6 man. De tegenstander werd nog een paar keer gevaarlijk maar kwam niet tot scoren onze verdediging stond als een huis onder leiding van onze aanvoerder en tevens blok beton Jesse. De tijd tikt weg en de overwinning hing in lucht. Na een weergaloze actie van Defaino, die twee man het bos in stuurt en als toetje de keeper met een sleepbeweging uitspeelt, deelt hij de genadeklap uit door de 3-0 te scoren.

De scheidsrechter fluit af en een groot gekkenhuis barst los. Gele rookpotten worden open getrokken en alle spelers rennen dolblij het veld over met vlaggen en duiken op elkaar. Het ‘We are the Champions’ wordt over de box afgespeeld. Wat een geweldige dag en wat zijn we trots op het team!” 

Geschiedenis is geschreven. De landstitel is binnen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Purmerender (18) ernstig mishandeld op Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:27
Afbeelding
Inspectiedienst neemt honderden vogels in bewaring in Purmerendse achtertuin Algemeen 11 aug, 15:05
Afbeelding
Willem van Eck nieuwe hoofdtrainer heren Rugby Club Waterland Algemeen 11 aug, 10:16
Afbeelding
Theaterconcert over Simon & Garfunkel Algemeen 10 aug, 16:25
Afbeelding
Dansavondje leidt 60-jarig huwelijk in Algemeen 10 aug, 16:24
Afbeelding
Open dag bij de Brandweer Algemeen 10 aug, 14:00
Afbeelding
Beschermheer neemt afscheid van zijn veteranen Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster Algemeen 10 aug, 11:51
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Nationaal Hitteplan vanaf morgen actief, testlocatie beperkt geopend Algemeen 9 aug, 15:46
Afbeelding
Nazomerfeestweek sportief van start met MarktstadWalk en MarktstadRun Algemeen 9 aug, 14:44
Afbeelding
Burgemeester sluit drugswoning in Noordbeemster Algemeen 9 aug, 13:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief