Weekend vol Reuring, zondag speciale Kidz-voorstellingen

Algemeen
Over een kleine mol.... Op zaterdag in het Amfitheater in het Leeghwaterpark.
Over een kleine mol.... Op zaterdag in het Amfitheater in het Leeghwaterpark. (Foto: Christiaan Bloem)

PURMEREND - Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni staat Purmerend in het teken van dit jaarlijkse festival. Met op zondag de kidzmiddag waarop veel te doen is. Er zijn twee sfeervolle interactieve muziekvoorstellingen van ‘Dikkie Dik en de taart’ en ‘Apennoten’.

Heb je grote of kleine vragen over je poppen? Poppendokter Meike beantwoordt ze allemaal in haar rijdende doktersatelier. Wil je liever zelf aan de slag maak dan samen met twee kunstenaars een groot kunstwerk onder begeleiding van muziek. Of laad jezelf op bij een zelfgemaakt telefoonbedje. Bij fantasiedier gaan we in het bos in op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort. Lét op, daar zit ie. Hoeveel poten heeft ie, of zijn het vleugels? Stap binnen bij de vrolijke Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is.

Ook SPURD is dit jaar weer van de partij. Tijdens de kidzmiddag kun je heerlijk springen op het luchtkussen op het veld. Bovendien staat er een zweefmolen.

‘Over een kleine mol’ speelt op zaterdag 25 juni om 14.00, 15.00 en 16.00 uur in Amfitheater in het Leeghwaterpark. De duur van de voorstellingen is 40 minuten en het is geschikt voor de leeftijd 2+. De kosten zijn €10,- (exclusief service fee). 

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Meneer Monster is een stoer en fris jeugdtheatercollectief dat internationale jeugd-bestsellers bewerkt tot volwassen jeugdvoorstellingen. Het collectief maakt ‘PIXAR theater’ vol humor, fantasie en verbeeldingskracht. De voorstellingen hebben een stoer en ongepolijst karakter; energiek, fysiek en vol spelplezier. Meneer Monster is onder meer bekend van de hitvoorstellingen ‘Over een kleine mol’, ‘Fantastische Meneer Vos’, ‘De Gruffalo’ en ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (winnaar Zilveren Krekel 2018 en de ZAPP Theaterprijs 2018)’.

Theatrale wandelingen

In het Arboretum, Nekkerweg 67A in Zuidoostbeemster is op zondag 26 juni drie keer een Theatrale Kinderwandeling voor kleine kaboutertjes. Op verschillende plekken op het kabouterpad zijn kindervoorstellingen. Starttijden: 10.00, 10.30 en 11.00 uur De duur van de voorstelling is 70 minuten (15 minuten per optreden). Geschikt voor de leeftijd 4 tot en met 9 jaar
Kosten: €10,- (exclusief service fee). De wandeling begint met een hilarische goochelvoorstelling van Nico met zijn Kliko. Met zijn grote mond en oneindig enthousiasme trekt hij het ene verhaal na het andere uit zijn kliko, waarbij de goocheltrucs je om de oren vliegen. Niet achterom kijken… Niet met je ogen knipperen… Want als je iets mist, dan lig je ’s avonds in je bed te balen als een stekker!

Ga mee met de muzikale reis van Jeritza. Hou je van muziek? Hou jij van bewegen? Hou jij van zingen? Hou jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis over de mythische spin Anansi. Zijn de verhalen waar gebeurd, heeft deze spin echt magische krachten? Dat weet niemand…

Voor iedereen die wel eens jarig is geweest of het leven wil vieren, verzorgt jongleur Marco Bonisimo een korte voorstelling. Vrolijk, vriendelijk en interactief. Aan het einde van de wandeling wordt je, onder het genot van de mooiste Italiaanse liederen, getrakteerd op een heerlijk Italiaans straciatella ijsje van Luciano Gelati. O solo mio.

Pip & Pelle, Bosmadia, is onderdeel van de Kidzmiddag.
Marco Bonisimo.