Degenen met de hoogste scores nemen het op 9 juli in Purmerend tegen elkaar op.
Degenen met de hoogste scores nemen het op 9 juli in Purmerend tegen elkaar op. (Foto: aangeleverd)

Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes

Algemeen

De gastles, die ook op andere scholen in diverse gemeenten in Noord-Holland wordt gegeven, is georganiseerd vanuit NH Samen Veilig, een regionaal samenwerkingsverband tussen 32 gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie binnen de politie-eenheid Noord-Holland. Het doel ervan is om jongeren te laten zien dat ze met hun IT-talent een positieve bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren.

REGIO - Ruim 30 leerlingen van het Nova College in Beverwijk volgden een gastles van Benjamin Korper van Korper ICT. Leerlingen kregen uitleg over werken in de IT-industrie. Tijdens de gastles werd benadrukt hoe ze hun IT-skills op een positieve manier kunnen inzetten. Ook verleidingen, de gevaren en risico’s van IT-skills kwamen tijdens de les uitgebreid aan bod. Na afloop deden de leerlingen mee aan een online assessment. De hoogste scores hierin geven automatisch toegang tot re_B00TCMP, een exclusief event voor jong IT-talent dat op zaterdag 9 juli wordt georganiseerd in Purmerend.

Verleidingen

“Zeker als ze over goede IT-vaardigheden beschikken, worden jongeren tegenwoordig gemakkelijk verleid door de ‘dark side’ van internet”, aldus Marieke Verhagen, projectleider bij NHSV. “Met deze gastlessen leggen we uit hoe ze hun IT-kennis op een positieve manier kunnen inzetten. Dat is ook de insteek van het event re_B00TCMP, dat in juli plaatsvindt. Dit event is bedoeld voor echt IT-talent maar ook hun ouders zijn welkom. Na de gastlessen dagen we jongeren uit om in een online challenge te laten zien wat ze aan ‘hacking skills’ in huis hebben; alleen de deelnemers met de hoogste scores in deze challenge krijgen toegang tot re_B00TCMP.”

Tijdens het re_B00TCMP-evenement op zaterdag 9 juli in Purmerend, leren jeugdige uitverkoren ‘whizzkids’ meer over de uitdagingen van het internet. Er worden challenges gespeeld en ze gaan in gesprek met de politie, cybersecurity-specialisten en mensen uit gamesindustrie. Aan de beste deelnemer wordt aan het eind van de dag een prijs uitgereikt. Overigens zijn ook ouders van cybertalenten binnen de grenzen van de deelnemende gemeenten welkom. Zij kunnen zich gratis aanmelden voor het programma via info@re-b00tcmp.nl. Ouders krijgen er tips hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden met hun talent en hoe kinderen met de verleidingen en negatieve kanten van het internet om kunnen gaan. Meer informatie over re_B00TCMP is te lezen op www.re-b00tcmp.nl. 

Online assessment maken

Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar die in een van de deelnemende gemeenten wonen (Alkmaar, Beverwijk, Haarlemmermeer, Purmerend, Den Helder, Heemstede en Velsen) en die geen gastles hebben gevolgd maar wel over goede IT-skills beschikken, kunnen ook het assessment doen, online via https://re-b00tcmp.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Purmerender (18) ernstig mishandeld op Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:27
Afbeelding
Inspectiedienst neemt honderden vogels in bewaring in Purmerendse achtertuin Algemeen 11 aug, 15:05
Afbeelding
Willem van Eck nieuwe hoofdtrainer heren Rugby Club Waterland Algemeen 11 aug, 10:16
Afbeelding
Theaterconcert over Simon & Garfunkel Algemeen 10 aug, 16:25
Afbeelding
Dansavondje leidt 60-jarig huwelijk in Algemeen 10 aug, 16:24
Afbeelding
Open dag bij de Brandweer Algemeen 10 aug, 14:00
Afbeelding
Beschermheer neemt afscheid van zijn veteranen Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster Algemeen 10 aug, 11:51
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Nationaal Hitteplan vanaf morgen actief, testlocatie beperkt geopend Algemeen 9 aug, 15:46
Afbeelding
Nazomerfeestweek sportief van start met MarktstadWalk en MarktstadRun Algemeen 9 aug, 14:44
Afbeelding
Burgemeester sluit drugswoning in Noordbeemster Algemeen 9 aug, 13:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief