De winnaars van de ondernemersverkiezing. Van links naar rechts Jasper Sieling (Detec), Marco Schreutelkamp en Jeroen de Wolf (Jo & Co).
De winnaars van de ondernemersverkiezing. Van links naar rechts Jasper Sieling (Detec), Marco Schreutelkamp en Jeroen de Wolf (Jo & Co). (Foto: Han Giskes)

Detec en Jo & Co winnaars PRO: ondernemersverkiezing

Algemeen

REGIO - Detec in de categorie groot en Jo & Co in de categorie klein zijn donderdagavond 30 juni tijdens het met zo’n 250 bezoekers drukbezochte Zomerfeest van de PRO: uitgeroepen tot winnaars van de ondernemersverkiezing 2021. Marco Dekker van de PRO: maakte de namen bekend en vertelde erbij waarom deze bedrijven het waren geworden. Terechte blijdschap was er bij Jasper Sieling van Detec Beveiliging en Jeroen de Wolf en Marco Schreutelkamp (en hun partners) van het florerende eetcafé aan de Koemarkt. De andere kanshebbers waren Foto Looman, Technoberg, stucadoorsbedrijf J.P. de Koning en Vlees & Zo.

Detec

Het familiebedrijf DETEC is op 4 oktober 1976 opgericht door de heer P.A. Sieling. DETEC levert elektronische beveiliging, inbraakmeld-, camera-, toegangscontrole- en brandmeldsystemen. Daarnaast de nog belangrijkere 24 uurs meldkamer- en onderhoudsdiensten. Het bedrijf heeft als doel de klanten te ontzorgen. “We zeggen liever nee dan dat we half werk leveren”, zegt Jasper Sieling. DETEC beveiligt bedrijven, overheidspanden, woningen etc.  De (alarm)meldingen worden 24 uur per dag afgehandeld in de eigen door justitie erkende alarmcentrale DETEC. Inmiddels heeft DETEC elf installatie en service filialen, een alarmcentrale in Nederland en een eigen Europees gecertificeerde toezichtcentrale in Bulgarije. De laatste jaren is de dienstverlening ook uitgebreid naar Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Jo & Co

Eetcafé Jo & Co aan de Koemarkt wordt geleid door Marco Schreutelkamp en Jeroen de Wolf. Marco is in 1997 begonnen met Jo & Co. In 2014 verkocht hij de zaak. Enkele jaren later kreeg hij het bericht dat Jo & Co gesloten was. Hij voerde toen gesprekken met Jeroen de Wolf en samen zijn ze verder gegaan met het eetcafé. “Dit was een hele mooie aanvulling op onze werkzaamheden in de horeca van theater de Purmaryn”, aldus De Wolf. Nu 25 jaar na de eerste dag dat Jo & Co open was is Jo & Co nog steeds een begrip in Purmerend. Ooit begonnen met 33 zitplaatsen en daarna uitgebreid naar 44 zitplaatsen. Vervolgens mochten ze van Maarten Schipper (eigenaar pand) groeien naar 82 zitplaatsen. 

Willem Ooms erelid

Zoals gezegd stond de avond mede in het teken van 45 jaar PRO: oftewel belangenbehartiger voor ondernemers. Hier is een interessante geschiedenis aan vooraf gegaan. Na de introductie van Henry Wassink, met Hans Preeker voorzitter van de PRO:, sprak Willem Ooms hierover. De PRO: is een voortvloeisel van OFP (Ondernemers Federatie Purmerend) en IBG (Industrie- en Bedrijvengroep). Met name in de laatste club had Bert Ooms sr., de vader van Willem een bepalende rol als voorzitter. “De overgang van de ene naar de andere vereniging ging bepaald niet zonder slag of stoot. Ik zal daar nu niet verder over uit wijden. Belangrijk is dat het allemaal goed is gekomen”, aldus Willem Ooms, die onder leiding van de voorzitters Jan Groenhart en Joost Brugman bestuurslid was.

Na zijn toespraak werd hij vanwege zijn verdiensten voor en bemoeienissen met de PRO: verrast met het erelidmaatschap van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO:).

Henry Wassink bedankte alle voorgaande voorzitters voor wat ze gedaan hebben. “Iedereen deed het op zijn of haar eigen manier en allemaal met de intentie om met de PRO: stappen vooruit te maken. Hij meldde verder dat er steeds meer ondernemers lid worden en dat de PRO: een partij is om rekening mee te blijven houden. “We doen niet voor niks mee in alle overleggen en discussies die maar mogelijk zijn.”

Willem Ooms is nu erelid van de PRO:
Het was gezellig druk in Fort Resort Beemster. Totdat de buien losbarstten vertoefde iedereen buiten.
De winnaar in de categorie groot is Detec Marco Dekker (rechts) overhandigt de oorkonde en prijs aan Jasper Sieling
Jeroen de Wolf (links) en Marco Schreutelkamp (rechts) en hun partners van Jo & Co konden hun geluk niet op.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bijzondere taal- en poëziemiddag bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk Algemeen 15 aug, 14:00
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Welke ingredienten kunnen een wijn een unieke smaak geven Algemeen 15 aug, 08:33
Afbeelding
Motorrijder gewond bij ongeluk 112-nieuws 12 aug, 15:46
Afbeelding
Purmerender (18) ernstig mishandeld op Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:27
Afbeelding
Inspectiedienst neemt honderden vogels in bewaring in Purmerendse achtertuin Algemeen 11 aug, 15:05
Afbeelding
Willem van Eck nieuwe hoofdtrainer heren Rugby Club Waterland Algemeen 11 aug, 10:16
Afbeelding
Theaterconcert over Simon & Garfunkel Algemeen 10 aug, 16:25
Afbeelding
Dansavondje leidt 60-jarig huwelijk in Algemeen 10 aug, 16:24
Afbeelding
Open dag bij de Brandweer Algemeen 10 aug, 14:00
Afbeelding
Beschermheer neemt afscheid van zijn veteranen Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster Algemeen 10 aug, 11:51
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief