Verrassend duurzaam en lekker gezond uit eten in Beemster en Purmerend

Algemeen
De uitbaters van de 8 restaurants, hier met wethouder Harry Rotgans langs het Noord-Hollands Kanaal, kregen maandagmiddag een introductie.
De uitbaters van de 8 restaurants, hier met wethouder Harry Rotgans langs het Noord-Hollands Kanaal, kregen maandagmiddag een introductie. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De gemeente Purmerend vindt dat duurzame én gezonde gerechten met zoveel mogelijk lokale ingrediënten goed verkrijgbaar en betaalbaar moeten zijn. Om deze reden lanceren de gemeente en Spurd daarom met ondersteuning van Greendish - het landelijk expertisecentrum voor promotie van duurzame en gezonde voeding - deze zomer YourChoice! Purmerend is één van de eerste gemeenten die gezonde én duurzame gerechten in restaurants extra aandacht geeft met de YourChoice campagne. Maandagmiddag 4 juli was de introductie bij Spijkerman Eten & Drinken. Wethouder Harry Rotgans was hierbij aanwezig. 

Kopgroep van acht restaurants

Er is een kopgroep van acht restaurants die tot en met augustus extra aandacht besteden aan een gezond en duurzaam gerecht op de menukaart. Zo maken zij een lokale en gezonde keuze meer toegankelijk. Ieder deelnemend restaurant heeft een eigen YourChoice gerecht met producten uit de eigen regio, verse ingrediënten uit het seizoen, minder of ander vlees en meer groenten. Dit gerecht is door Greendish getoetst aan diverse duurzaamheidaspecten. Het zijn duurzame, gezonde, gezonde en lekkere gerechten!

Bij Moeders In de Kosterij                    Salade         
Brasa bar & kitchen                             Egg burrito         
Brownies & DownieS                           Salada burata         
Eetcafé De Andere Oever                    Zoete aardappelcurry         
Eetcafé Jo & Co                                   Vegan curry         
Grand café Heel Europa                      Vlees noch vis         
Rozemeijer                                          Gegrilde pompoen met gember tomaatjes         
Spijkerman Eten en Drinken                Gegrilde boerderijkip met stamppot    

Wat levert het de restaurants op?

Deelname aan de YourChoice weken kan voor de deelnemende restaurants nieuwe klanten opleveren die waarde hechten aan duurzame, gezonde én lokale voeding en eventueel een vergroting van marge en klanttevredenheid. De inwoners kunnen tijdens de YourChoice zich laten verrassen door een duurzaam gerecht en zo op een laagdrempelige en toegankelijke wijze kennismaken met een gezond gerecht.

Inspiratie

Met de YourChoice weken wil de gemeente andere restaurants in Purmerend Beemster inspireren het initiatief te omarmen. De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan de speciale Your Choice-sticker. Ook de gerechten op de menukaart zijn herkenbaar aan een sticker. Kijk voor meer informatie op www.purmerend.nl/yourchoice

De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan deze sticker. Dat geldt ook voor de gerechten.