Drugswoning in Noordbeemster gesloten.
Drugswoning in Noordbeemster gesloten. (Foto: aangeleverd)

Burgemeester sluit drugswoning in Noordbeemster

Algemeen

NOORDBEEMSTER - Op dinsdag 9 augustus heeft burgemeester Don Bijl een woning aan de Purmerenderweg in Noordbeemster voor drie maanden gesloten. In de kelder van de woning werd onder andere een hennepkwekerij aangetroffen. De woning kwam in beeld tijdens een integrale veiligheidscontrole in het buitengebied van Beemster op 14 juni van dit jaar.

Tijdens de integrale controle viel het op dat aan de voorkant van de woning troebel water in de sloot liep dat niet naar grondwater rook. Dat leidde tot nader onderzoek waarbij in de woning een ondergrondse kelder werd aangetroffen die niet op de bouwtekeningen stond. Ook bleek er aan de elektra te zijn gerommeld om illegaal stroom af te tappen. In de kelder was een hennepkwekerij en was duidelijk al eerder hennep geoogst. Er werden 7 kilo henneptakken en -toppen aangetroffen, 8 kilo gedroogde henneptoppen van eerdere oogst en 8,7 kilo hennepgruis, dat gebruikt wordt om cannabisolie van te maken. Daarnaast werden een vuurwapen, meerdere steekwapens en 13.000 euro aan contanten aangetroffen. De huurders zijn uit de woning gezet en zullen daar niet terugkeren. Vanwege deze omstandigheden wordt het pand voor drie maanden gesloten.

Opiumwet

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Ondermijning

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om zo de openbare orde te herstellen. Dat is ook bedoeld om eventuele nieuwe bewoners of huurders een veilige leefomgeving te kunnen bieden. Burgemeester Don Bijl: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in onze gemeente. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.”

Melden

De burgemeester doet een oproep aan alle inwoners van de gemeente: “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via vermoeden@purmerend.nl.” 


Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Haasten bij opbouw tenten, vandaag komen eerste statushouders Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kracht spatte ervan af bij modeshow Wij Allemaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd met Tribute weekend in P3 Cultuur 4 okt, 15:09
Afbeelding
Welke scheidsrechter in amateurvoetbal vindt jij de beste? Algemeen 4 okt, 12:54
Afbeelding
Een mooiere wereld komt op 13 oktober naar theater de Purmaryn Algemeen 4 okt, 12:23
Afbeelding
Nazomerkermis op Koemarkt, Schapenmarkt en Plantsoenstraat Algemeen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Inner Wheel Purmerend kleurde rood voor ‘Hart voor Vrouwen’ Algemeen 4 okt, 11:23
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 08:44
Afbeelding
Voor de laatste keer zelf peren plukken bij Toffe Peer Algemeen 3 okt, 11:06
Afbeelding
Auto in brand aan Zwanebloem 112-nieuws 2 okt, 09:40
Afbeelding
Taborkerk en Leger des Heils slaan handen ineen met kledingwinkel Algemeen 2 okt, 07:11
Afbeelding
Themabijeenkomst Stichting Luctus met presentatie Humanitas Algemeen 2 okt, 06:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief