Start kaartverkoop show ‘Kerstman Kwijt!’

Algemeen
NKT Theaterschool, Stedelijk Orkest en De Purmaryn slaan de handen ineen voor deze kerstproductie.
NKT Theaterschool, Stedelijk Orkest en De Purmaryn slaan de handen ineen voor deze kerstproductie. (Foto: Shutterstock)

PURMEREND - Kerst vier je samen en kerst is speciaal! Het is na al die jaren corona tijd voor een echt Purmerends kerstfeest en daarom slaan de NKT Theaterschool, het Stedelijk Orkest Purmerend en Theater de Purmaryn de handen in elkaar. Gezamenlijk presenteren ze de allereerste Purmerendse, muzikale Kerstshow ooit: ‘Kerstman kwijt!’

Op 28, 29 en 30 december worden in totaal zes voorstellingen van deze bruisende, speciaal gemaakte familiemusical gerealiseerd. In ‘Kerstman kwijt!’ zingen, dansen en acteren tientallen leerlingen van het NKT en enkele Purmerendse gastacteurs. Daarnaast spelen ruim 60 muzikanten van Stedelijk Orkest de sterren van de hemel. 

Verkoop start vandaag

Tekst en regie zijn in handen van Jeroen Man, artistiek leider van de NKT Theaterschool. De muziek wordt gecomponeerd en gearrangeerd door Edwin Paarlberg. Henk Ummels dirigeert het orkest. De kaartverkoop start op 8 september. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.depurmaryn.nl.

‘Kerstman kwijt!’ is de eerste gezamenlijke show geproduceerd door Theater de Purmaryn en de NKT Theaterschool, in samenwerking met Stedelijk Orkest Purmerend. Suzan Vermeulen, directeur van de NKT Theaterschool, licht toe: “Purmerend heeft een prachtig theater, een geweldige theaterschool en een groot orkest. We merkten dat iedereen, tijdens de pandemie, de verbinding van het samen theater maken en bezoeken enorm heeft gemist. Met name tijdens de donkere decemberdagen was het niet altijd makkelijk. Daarom besloten we samen wat licht in de duisternis brengen met een groots familiespektakel, dat vol enthousiasme door ruim 250 talenten op de planken wordt gebracht. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.”

Op de Noordpool staan mevrouw Santa en tientallen kerstelfjes vol verwachting te wachten op de thuiskomst van de Kerstman na een geweldige Kerst. Maar waar blijft hij toch? De Kerstman is verdwenen en dus wordt de hulp van een aantal kerstengelen ingeschakeld. Want als hij niet thuiskomt, is er vast iets ergs gebeurd. En dan kan het nieuwe jaar niet beginnen! Ineens blijkt niet iedereen van het kerstfeest te houden. Er zijn zelfs heel veel mensen die er alles aan willen doen om het kerstgevoel voor altijd af te schaffen. Hebben zij iets te maken met de verdwijning van de kerstman? Wordt hij teruggevonden? Wordt Oud & Nieuw gered?

Reserveren

‘Kerstman kwijt’ wordt gespeeld op 28, 29 en 30 december 2022 om 15.00 en 19.30 uur in Theater de Purmaryn. Volwassenen betalen € 17,50 en kinderen tot 12 jaar € 15,00 per kaartje. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Purmaryn of via www.depurmaryn.nl Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland en de gemeente Purmerend.