Mineralen- en Fossielenbeurs in de Taborkerk

Algemeen
Op 5 november is er een mineralen- en fossielenbeurs in de Taborkerk.
Op 5 november is er een mineralen- en fossielenbeurs in de Taborkerk. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 5 november houdt de geologische vereniging Amathysta weer haar jaarlijkse mineralen en fossielen beurs in de Taborkerk, Maasstraat te Purmerend. Op de beurs zijn er verschillende activiteiten voor de bezoekers. In de hal van de entree is een tentoonstelling ingericht met als onderwerp: “Van ruwe steen tot edelsteen”. Hier is te zien hoe, en van welke ruwe stenen, prachtige edelstenen worden gemaakt. 

De werkgroep Lapidary laat zien hoe dit in de praktijk gaat en geeft demonstraties hoe zo’n steen wordt bewerkt en geslepen. De werkgroep Geologie geeft demonstraties van het uitprepareren van fossielen. Hier is ook de mogelijkheid mineralen en fossielen te laten determineren. Dus neem ze gerust mee, als u vragen over uw eigen stenen heeft.

Voor de kinderen is er natuurlijk ook wat te doen. In de kleine zaal kunnen zij, onder deskundige begeleiding, zelf mooie steentjes slijpen en polijsten. Deelname aan deze activiteit kost € 2,50. Voor de kinderen worden om 11.30 en 13.30 uur twee korte lezingen gegeven door Erwin Kaspers. De lezing van 11.30 uur gaat over “Mineralen uit vulkanen”, en om 13.30 uur, vertelt hij over “Het versteend leven”. Hoe ontstaan die mooie fossielen nou precies? De duur van elke lezing is maximaal 20 minuten en ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Voor kinderen die lid zijn van de Juniorclub van Amathysta, is er een verloting waarbij mooie mineralen te winnen zijn.

En er is nog veel meer te beleven. De werkgroep Geologie geeft informatie over mineralen en fossielen als hobby en over geologie in het algemeen. Daarnaast vertellen bestuursleden alles over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging. Uiteraard kunt u ter plekke lid worden en van een speciale beursaanbieding gebruik maken. Het klapstuk is de grote zaal. Daar zal een groot aantal standhouders, voor elk wat wils, mineralen, fossielen, edelstenen en sieraden te koop aanbieden. Het geheel belooft weer een kleurrijk en leerzaam spektakel te worden!

En, niet onbelangrijk voor iedere bezoeker, het toegangsbewijs is ook een lotnummer waarmee mooie prijzen kunnen worden gewonnen. Elk uur wordt een prijs verloot.

Openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur. Entree: € 3,- (kinderen tot 12 jaar en leden Amathysta € 2,-)
Entreebewijs goed bewaren, want dat is uw lotnummer!
Kinderactiviteiten € 2,50 per onderdeel
Juniorclubleden: Het nummer op je pasje is je lotnummer.
Nadere informatie op www.amathysta.nl