Bewoners Delfland boos over locatiekeuze noodlokalen basisschool

Algemeen
De Delta is gevestigd aan Delfland waar voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van 2 noodlokalen. Tot ergernis van de buurt.
De Delta is gevestigd aan Delfland waar voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van 2 noodlokalen. Tot ergernis van de buurt. (Foto: Google Streetview)

PURMEREND - Diverse bewoners hebben een bezwaarschrift ingediend tegen het plaatsen van 2 noodlokalen op het perceel Delfland 2, de locatie van openbare basisschool De Delta in Purmer Zuid). Zij zeggen nooit betrokken te zijn geweest bij de keuze van de locatie van de noodlokalen. 

“De gemeente is al vele maanden met dit proces bezig maar heeft nu ineens heel veel haast. Op 18 november jongstleden vond publicatie van de omgevingsvergunning plaats en de bezwaarperiode loopt door tot eind december. Maar de gemeente is gisteren al gestart met de werkzaamheden. Vanmorgen zijn onder andere de bomen al gekapt”, aldus een van de boze omwonenden.

De bewoners zijn vooral ontstemd over de handelwijze van de gemeente. “Er wordt nu een speelveld van de kinderen opgeofferd voor noodlokalen terwijl er best wel alternatieve locaties-oplossingen voor de noodlokalen zijn”, luidt de kritiek.