Kerst met De Blauwe Feniks in theater De Speelzaal

Algemeen
Voor de pauze wordt 'Kerst van een kind in Wales' opgevoerd.
Voor de pauze wordt 'Kerst van een kind in Wales' opgevoerd. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 17 december speelt Theaterstichting De Blauwe Feniks in De Speelzaal aan de Violenstraat (in gebouw Prinses Marijke) in Purmerend twee heerlijke winterse warme theatervoorstellingen. Voor de pauze wordt de legendarische wintervertelling: ‘Kerst van een kind in Wales’ van Dylan Thomas opgevoerd. Na de pauze de onbetwiste kerstklassieker ‘Scrooge”’van Charles Dickens.

Twee nostalgische voorstellingen die het warme kerstgevoel zullen aanwakkeren 

Een korte inhoud van ‘Kerst van een kind in Wales’. Een wat vergeetachtige oudere man mijmert over de heerlijke kerstdagen van vroeger. Over brand bij de buren, over katten bekogelen, over sneeuw en over kerstcadeautjes. En over spoken bij het verlaten huis…. Samen met zijn zoon heeft hij een voorstelling voorbereid. En terwijl het aan een stuk door sneeuwt, komt het verleden dichterbij…

Vader en zoon Nico Meurs en Jan de Vroomen brengen de woorden van Dylan Thomas tot leven in een warme, verrassende, vrolijke en 40 minuten durende voorstelling. Ze spelen meerdere personages en schetsen zo een beeld van lang-vergeten kerstfeesten. 

‘Scrooge’ behoeft weinig uitleg, maar toch. Op de avond voor kerst komt Ebenezer Scrooge thuis van zijn werk. ’s Nachts wordt hij bezocht door de geest van zijn voormalige compagnon Marley, die hem vertelt dat er die nacht drie geesten zullen komen. Yannick Weermeijer vertelt en speelt alle rollen in deze spannende en grappige familievoorstelling over inzicht, verandering en vergeving. Deze voorstelling duurt zo’n 30 minuten.

Derhalve een echte ‘double bill’ op de zaterdagmiddag; twee heerlijke nostalgische voorstellingen die het warme kerstgevoel zullen aanwakkeren. Bestemd voor de leeftijd vanaf 12 jaar.  

Zaterdag 17 december, De Speelzaal, Purmerend; aanvang 13.00 uur én 16.00 uur. Entree: €7,50. Informatie op: www.deblauwefeniks.nl Reserveren is mogelijk door een e-mail te sturen aan info@deblauwefeniks.nl

Kijk voor een trailer op https://youtu.be/ge5UbmKLLps