Tijdelijk informatiepunt ‘Purmerend ontmoet & doet’ geopend

Algemeen
De opening werd opgeluisterd door leerlingen van het Waterlands Jeugd Orkest.
De opening werd opgeluisterd door leerlingen van het Waterlands Jeugd Orkest. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen zaterdag werd in het voormalig ABN-AMRO kantoor aan de Kalversteeg/hoek Achterdijk ‘Purmerend ontmoet & doet’ geopend. Tot eind april kunnen inwoners in dit tijdelijke informatiepunt kennismaken met sport- en cultuurverenigingen en vrijwilligersorganisaties. De opening werd opgeluisterd door acts van Rugby Club Waterland en muziek van leerlingen van het Waterlands Jeugd Orkest.

Vertegenwoordigers van de verenigingen en organisaties zijn op dinsdag, woensdag, zaterdag (en koopzondag) aanwezig om zich te presenteren. Bij het informatiepunt kunnen inwoners zich ook inschrijven als vrijwilliger of een afspraak maken om op locatie kennis te maken met een club of instelling.

Eind vorig jaar is er samen met verschillende verenigingen en vrijwilligersorganisaties nagedacht over de invulling van de ruimte en het aanbod van de activiteiten. Er zijn inmiddels meerdere verenigingen en organisaties die op verschillende momenten aanwezig zullen zijn en clinics, workshops en andere activiteiten organiseren. Op www.purmerend.nl/ontmoetendoet staat het actuele programma, de openingstijden en de deelnemende organisaties.


De Rugby Club Waterland, hier een afvaardiging met wethouder Mario Hegger, was één van de initiatiefnemers van het informatiepunt.
(Foto: Han Giskes0