Aandoenlijke toespraak voor diamanten ouders

Algemeen
Zoon Anouk spreekt zijn ouders op een ontroerende wijze toe. Burgemeester Ellen van Selm is geïnteresseerd toehoorder.
Zoon Anouk spreekt zijn ouders op een ontroerende wijze toe. Burgemeester Ellen van Selm is geïnteresseerd toehoorder. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Burgemeester Ellen van Selm bezocht op dinsdag 24 januari in Heel Europa het echtpaar Hans Wijman en Tine Wijman-Wijnberg: zij waren op 17 januari 60 jaar getrouwd.

Tijdens het bezoek van de burgemeester deed zich een ontroerend tafereel voor. Zoon Anouk sprak zijn ouders op aandoenlijke wijze toe. Het leverde hem een groot applaus op van de aanwezige familie, vrienden en sportmaten van Hans. 

Hans is 86 jaar en Tine 87 jaar. Het echtpaar heeft elkaar 68 jaar geleden leren kennen in Oostenrijk. “Het klikte meteen tussen ons. Na drie jaar verkering trouwden we”, vertelt Hans. Sinds het huwelijk 60 jaar geleden wonen Hans en Tine al aan de Hoogstraat in Purmerend. Inmiddels woont Tine op een gesloten afdeling van het zorgcentrum in Weidevenne. Hans bezoekt haar elke dag.

Sportief

In het arbeidzame verleden werkte Hans als offset drukker, Tine was coupeuse en is later op kantoor gaan werken. Zoon Anouk is het enige kind. Er zijn geen kleinkinderen. Hans is nog heel sportief. Hij sport nog 3 keer in de week. Samen hebben ze tot op hoge leeftijd nog veel gefietst. Dat gaat helaas niet meer.