Purmerenders kamperen in zomer voor het eerst in eigen buurt

Algemeen
Buurtbewoners leren elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.
Buurtbewoners leren elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen. (Foto: Iris Duvekot)

PURMEREND - De Buurtcamping landt komende zomer (7,8 en 9 juli) voor het eerst in Purmerend en is op zoek naar gedreven buurtbewoners in de wijken Purmerend Noord, Zuid en de Beemster.

De Buurtcamping zoekt gedreven buurtbewoners in Purmerend Noord, -Zuid en Beemster

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De Buurtcamping zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt. 

Gezellige camping

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Team van buurtbewoners

Een Buurtcamping organiseer je met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Heb je interesse om mee te helpen stuur dan een e-mail naar Paula Terpstra. Haar adres is paula@debuurtcamping.nl