Heren Turncentrum Waterland plaatsen zich voor NK

Rick Stikkelorum (rechts) behaalde een fraaie derde plaats.
Rick Stikkelorum (rechts) behaalde een fraaie derde plaats. (Foto: aangeleverd)

ROTTERDAM/REGIO - In de Topsporthal Rotterdam werden 25 en 26 maart de halve finales turnen heren gehouden. Turncentrum Waterland had hier 9 vertegenwoordigers en zij slaagden er allen in zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen individuele meerkamp en daarnaast meerdere toestelfinales. Rick Stikkelorum behaalde de hoogste notering met een derde plaats bij de Junioren 1 1e divisie,

Rick Stikkelorum pakt brons bij halve finales

Jordi Lagas begon in de eerste divisie Jeugd op voltige. Waar hij normaal met dit onderdeel een erg hoe score haalt, ging het vandaag mis. Hierna herpakte Jordi zich echter uitstekend en zette hij goede scores neer op de overige onderdelen. Hij plaatste zich hiermee als 9e voor de NK finale, en tevens voor de toestelfinales brug en rek.

Rick Stikkelorum laat bij de junioren 1 1e divisie veel progressie zien op weg naar de finalewedstrijd die gehouden wordt in Waalwijk. Hij behaalde een hogere eindscore ten opzichte van de vorige wedstrijd. De toestellen voltige en brug lieten een duidelijke verbetering zien. Op voltige eindigde Rick met 11.950 knap op de tweede plaats, op de brug een goed uitgevoerde oefening, wat resulteerde in de beste score op dat toestel. Uiteindelijk eindigde Rick op de 3e plaats en kan zich opmaken voor de meerkamp finale en 5 toestelfinales.

Genoeg voor toestelfinale

In dezelfde categorie turnden ook Ilias Elmezayn en Kyan de Zinger. Ilias Elmezayn wilde zich in de halve finale in ieder geval plaatsen voor twee toestelfinales, namelijk vloer en sprong. Voor vloer was dat geen probleem en eindigde hij als vierde, voor sprong was het kantje boord. Vanwege een eerdere knieblessure kon hij alleen een eenvoudige sprong laten zien. Gelukkig bleek het genoeg om door te gaan naar de toestelfinale! Tot zijn grote verrassing plaatste hij zich ook voor een toestelfinales op rek en ringen. Kyan de Zinger moest vanwege een blessure helaas afzien van de kwalificatie voor de toestelfinales, daarentegen heeft hij zich bij de vorige plaatsingswedstrijd al kunnen plaatsen voor de meerkamp finale.

Lode Philippi is bij de junioren 2 1e divisie op de 9e plaats geëindigd en heeft zich geplaatst voor de finale meerkamp. Hij is tevreden over zijn oefeningen op vloer, voltige, ringen en sprong. Voor deze vier toestellen heeft hij zich dan ook geplaatst voor de toestel finales.

Goed seizoen

Finn de Jong en Hidde de Haan turnden in de categorie junioren 2 2e divisie en stroomden beiden door naar de meerkampfinale. Ze zijn bezig aan een heel goed seizoen! Finn kwalificeerde zich ook nog eens voor 4 toestelfinales en Hidde mag naast de meerkampfinale ook nog op het onderdeel voltige uitkomen.

Op zondagochtend 26 maart werd de tweede kwalificatieronde teams voor pupillen A, eredivisie geturnd. Zeeger Kamper turnt in een samengesteld team met PAX Hoofddorp. Na het eerste onderdeel ‘ringen’, was de toon voor de wedstrijd direct gezet en vanaf dat moment werd de voorsprong met de andere teams alsmaar groter. Ook op de overige onderdelen behaalden de mannen verreweg de hoogste scores. Ten opzichte van de 1ste kwalificatiewedstrijd werd met nog meer souplesse geturnd wat resulteerde in minder schoonheidsfoutjes. Met een fantastische eindronde op voltige, was de eerste plaats een feit met het hoge eindtotaal van 280 punten.

Stabiele Kyan Jacobs

Sluitstuk van het weekend vormden de turners in de Eredivisie. Kyan Jacobs uit Volendam komt uit voor Turncentrum Waterland maar maakt zijn trainingsuren sinds dit seizoen in het Nationaal Trainingscentrum in Hoofddorp. Hij turnde zijn eerste kwalificatiewedstrijd van dit seizoen en zette een stabiele meerkamp neer die een negende plek ik het eindklassement opleverde. Op zijn favoriete toestel voltige zette hij met 11.00 punten de derde score neer en ook met zijn oefening op de ringen bevond hij zich in de top van het klassement.

Al met al een geslaagd turnweekend voor de heren van Turncentrum Waterland waar met trots op terug gekeken kan worden. Nu op naar de halve finales, op 15 en 16 april in de Beuk in Purmerend.

Rick in actie. (Foto: aangeleverd)