Muziek aan de Middenweg is terug op 21 augustus

Cultuur
Ook de mannen van de Bob Stroop show maken hun opwachting bij Muziek aan de Middenweg.
Ook de mannen van de Bob Stroop show maken hun opwachting bij Muziek aan de Middenweg. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - Na twee jaar van stilte zal er op zondag 21 augustus weer muziek klinken langs de Middenweg. In 2002 kwam de eerste editie tot leven, nu 20 jaar later is Muziek aan de Middenweg nog steeds een begrip. Dat bewijst ook de vele particuliere deelnemers die hun huis, tuin of schuur nog steeds met veel enthousiasme beschikbaar stellen. Ook de openbare gelegenheden en horeca zetten deze dag hun deuren wagenwijd open. Zo kan er gebouwd worden aan een programma met een heerlijke afwisselende mix van muzikanten. Er is ruimte voor oude bekende, maar ook veel ruimte voor nieuwe startende bandjes en jong talent.

Zondag 21 augustus om 11.00 uur barst het los

De opening vindt dit jaar plaats bij Café De Oude Munt en wordt om 11.00 uur door de in de Beemster geboren en getogen Mara Poel voor haar rekening genomen. Een jong aanstormend talent dat in een kleine setting, met gitarist aan haar zijde, het publiek toezingt. In deze setting kan Mara haar stem laten gelden en het publiek in alle rust laten genieten van haar performance. We gaan nog veel van haar horen. Het slotakkoord van deze opening zal door Humanity Brassband gegeven worden. Dit zal tevens een spectaculair startsein zijn waarmee het festival om 12.00 uur van start kan gaan.

Purmerender Peter de Graaf

Dat Muziek aan de Middenweg een festival van uiterste is bewijst de deelname van de Purmerender Voice senior deelnemer Peter de Graaf (87) die met zijn muzikale partner Peter 2 het duo “Peter & Peter” vormt. Zij brengen een zeer afwisselende set van Hollandse nummers tot Engelstalige uit de jaren zestig. Daartegenover zal ook de zeer jonge band “Flying Boatmen” van de partij zijn die het jongerenpodium van Onder de Linden dit jaar vertegenwoordigd.

Grote variatie

Muziek aan de Middenweg zou Muziek aan de Middenweg niet zijn als er niet nog veel meer bijzondere tegenstellingen te beluisteren zijn. Een grote variatie van muziekbelevingen komen voorbij; van Jazz, klassiek, cabaretesk, Americana, kleinkunst, dans, volksmuziek, dichterlijke songteksten van singer-songwriters, kinderopera, Ierse invloeden, chanti tot rock. Op het programma staan namen als Peu de Feu, Ilse en Michel, Dear Molly, Quatre Vins, Rob Stoop, Marcel Kapteijn & The Raindogs, Simonèz, Les Ombres en nog veel meer.

Financiële hulp

Na een dag genieten van een potpourri aan muzikale smaken zal Muziek aan de Middenweg rond 17.00 uur worden afgesloten, wederom bij Café de Oude Munt. De afsluiting zal worden verzorgd door de scheurende gitaren, pompende bassen, gierende hammonds en opzwepende drums van The Telephones. Deze band stond al eerder op het podium van de Oude Munt. Dit jaar zijn ze gecontracteerd dankzij de financiële hulp van Gebroeders van ’t Hek. De organisatie voelt zich gezegend met deze mogelijkheid. Dit mooie bedrijf uit de Beemster is één van de vele sponsoren die Muziek aan de Middenweg een warm hart toedragen en elke editie mede mogelijk maken.

Programma

Het volledige programma is vanaf maandag 8 augustus te vinden op www.muziekaandemiddenweg.nl.

Mara Poel
Peter & Peter
The Telephones