Frida Kahlo centraal in expositie

Cultuur
De kunstenaars hebben haar portret meerdere malen gecreëerd. Met verschillende materialen en op verschillende grondstoffen.
De kunstenaars hebben haar portret meerdere malen gecreëerd. Met verschillende materialen en op verschillende grondstoffen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het Kunstatelier van Odion exposeert slechts twee weken in september in de intieme kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Deze bijzondere expositie ontsprong aan één en dezelfde muze: Frida Kahlo.

Er was de hectiek van de zware coronatijden en die ene kleine tentoonstelling in het Cobra-museum. Er is die eeuwige twijfel over haar vrouwelijke schoonheid en die spraakmakende wenkbrauw.  Ze blijft intrigeren. De dames en heren van het KunstAtelier hebben maanden rond één thema gewerkt. Eén inspiratiebron, die ene muze. Eerst was het te zien in het Cobramuseum in Amstelveen en daarna kwam de grootse tentoonstelling in Assen.

De kunstenaars hebben haar portret meerdere malen gecreëerd. Met verschillende materialen en op verschillende grondstoffen. De één houdt van haar eindeloze doorzettingsvermogen, de ander van haar surrealistische zelfportretten.

U kunt zich laten verrassen en verbazen over de prachtige resultaten, zelfs in glas. Alle werken zijn te koop, incl. een memory spel als ook ansichtkaarten. Veelal kunt u het door u aangekochte werk tijdens de expositie direct meenemen. Laat u verrassen over wat u ziet en voor hoe weinig geld u een bijzonder kunstwerk, dat met heel veel geduld en liefde is gemaakt, direct mee kunt nemen.

De Kerkhof-galerie en beeldentuin is te vinden aan de Overweersepolderdijk 24, Purmerend. U kunt de expositie bezoeken van vrijdag 2 t/m zondag 11 september op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00 - 16:00 uur. De beide Open Monumenten Dagen van 12:00 - 17:00 uur. Zie ook: www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl

Afbeelding
Afbeelding