Mooie films in Filmhuis Purmerend

Cultuur
Scène uit After Love.
Scène uit After Love. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende dagen draait in ‘t Stamhuis aan de Kerstraat 11 in Purmerend. 

Vrijdag 25 november

Sorry we missed you – Ken Loach, Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België, 2019, 101’.                        

De nieuwe film van Gouden Palm winnaar Ken Loach. De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky en Abby wonen met hun kinderen Seb en Liza Jane in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Al snel is de werkdruk torenhoog en raakt Ricky verstrikt in regels en protocollen.

Zaterdag 26 november

I, Daniel Blake – Ken Loach, Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/België, 2016, 100’. 

Ken Loach heeft met ‘I, Daniel Blake’ de Gouden Palm gewonnen in Cannes. Een meubelmaker van middelbare leeftijd mag na een hartaanval van de artsen nog niet werken, maar wordt door de niet-medisch geschoolde gezondheidsmedewerker van de sociale dienst toch goedgekeurd. Luisteren naar de dokter betekent geen inkomen, de regels van de sociale dienst volgen betekent gezondheid op het spel zetten. 

Dinsdagmiddag en -avond 29 november

After love - Aleem Khan, Verenigd Koninkrijk, 2020, 89’. 

Om met veerbootkapitein Ahmed te kunnen trouwen, bekeerde Mary zich ooit tot de islam. Sindsdien leidt het koppel een vreedzaam bestaan aan de Britse kust. Wanneer Ahmed sterft aan een hartaanval, vindt Mary in zijn portefeuille een foto van de Franse vrouw met wie Ahmed in aanlegplaats Calais een verhouding had. Ze reist naar Frankrijk af en stuit daar op een wereld die compleet tegenovergesteld is aan het leven dat zij met Ahmed opbouwde. De ontmoeting met deze Genevieve pakt echter anders uit dan verwacht.

De middagvoorstelling begint om 13.30 uur en de avondvoorstellingen om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand. 

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

I, Daniel Blake won een Gouden Palm.